Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Expoziția de imagini „Femei care au schimbat lumea” poate fi admirată la Castelul Karolyi
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 6 Martie 2020

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au realizat expoziția de imagini intitulată „Femei care au schimbat lumea”.

Expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei și cuprinde 24 de portrete ale unor femei din întreaga lume, care, prin contribuțiile pe care le-au adus în domeniul lor de activitate, au transformat semnificativ lumea în care trăim. Printre acestea regăsim femei care au activat în politică, în educație, medicină știință, cercetare, sport, în lumea modei sau în domeniul artistic sau social.

Enumerăm câteva dintre personalitățile feminine prezente: Regina Victoria a Regatului Unit a Marii Britanii și Irlandei de Nord, Maria Montessori, Marie Curie, Stephanie Kwolek, Mária Telkes, Ana Aslan, Margaret Thatcher, Maica Tereza, Regina Maria a României, Nadia Comăneci sau Indira Ghandi.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 6-22 martie 2020, conform programului de vizitare a Castelului Károlyi.

Evenimentul este organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Turism Carei.

926 vizite
Distribuie pe