Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Sediul Asociației Naționale de Folclor din România s-a mutat la Satu Mare
Centrul de Creație Satu Mare  - Vineri, 2 Iulie 2021

La sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc vineri ceremonia inaugurării noului sediul al Asociației Naționale de Folclor din România, care a fost până în prezent în municipiul Bistrița.

La manifestare a participat conducerea asociaței, în frunte cu președintele dr. Dorel Cosma, însoțit de membrii biroului Asociației Naționale de Folclor din România și prim-vicepreședintele Robert Laszlo, care a preluat bunurile Asociației.

Din partea Consiliului Județean Satu Mare a fost prezent vicepreședintele  Cristian Valer Beșeni, care și-a exprimat gratitudinea pentru faptul că Satu Mare a fost ales ca sediu național al Asociației și a asigurat conducerea acesteia de întregul sprijin al autorităților județene.

La această ceremonie au fost prezenți oamenii de cultură din județ implicați în fenomenul folcloric: coordonatorii ansamblurilor locale, etnografi, precum și artiști populari cunoscuți ai județului.

În anul 200l la Bistrița s-a înființat Asociația Națională de Folclor din România. Scopul principal: promovarea și susținerea valorilor culturii românești la nivel national și international. Asociația are în componență reprezentanți de pe întreg teritoriul țării.

Manifestări importante au fost realizate, cu caracter local, national și internațional la Bistrița, Târgu Mureș, Satu Mare, București, Cluj, Arad, Gorj, Vaslui, etc.

Încă din primul an de activitate, Asociația s-a afiliat la Uniunea Mondială de Folclor I.G.F. devenind un membru activ și ocupând în fiecare mandat funcții în Biroul Executiv.

Din 2011 și în prezent, președintele Asociației române este și președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron ( Franța) și San Giovanni Rotondo (Italia).

În urmă cu doi ani, în conducerea Asociației Naționale de folclor din România a fost ales și Robert Laszlo el ocupând funcția de prim-vicepreședinte.

Ca semn al respectului pentru munca desfășurată, Biroul Executiv al Asociației a decis mutarea sediului la Satu Mare unde prim-vicepreședintele va avea atribuții sporite inclusiv în raporturile cu Uniunea Mondială de Folclor I.G.F.

2263 vizite
Distribuie pe