Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Italienii sunt interesaţi de turism şi cultură la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 24 Septembrie 2009

O delegaţie a provinciei italiene Lecce se află în vizită în judeţul Satu Mare, la invitaţia primarului Iuliu Ilyes cu scopul de a iniţia relaţii de colaborare în special în domeniul culturii.

 

Delegaţia este condusă de dr. Bruno Ciccarese - consilier responsabil cu politicile pentru tineret şi preşedinte al forului care se ocupă cu implementarea proiectelor internaţionale de mobilitate pentru tineret în provincia Lecce, iar cu domnia sa au mai venit Rocco Lonet - consilier naţional, preşedinte al Centrului pentru Tineret Elevi şi Studenţi – asociaţie prin intermediul căreia se derulează fonduri pentru organizarea de acţiuni culturale şi educaţionale cu scopul de a promova cultura şi tradiţiile între state precum şi de a stabili noi legături de colaborare interstatale în diferite domenii de activitate, Luigi de Luca - director al Departamentului politic pentru tineri, Pierluigi Cannazza - secretar general/director al primăriei orasului Veglie, precum şi Indirli Andrea - funcţionar al primăriei oraşului Cavallino.

 

Oaspeţii italieni au avut joi mai multe întâlniri cu oficialităţile municipale şi judeţene. Însoţiţi de artistul plastic Adrian Golban - directorul Liceului de Artă "Aurel Popp" - care a participat la mai multe tabere de creaţie în provincia italiană - musafirii au fost primiţi, pe rând, de preşedintele Consiliului Judeţean - Csehi Arpad, prefectul Radu Giurcă şi subprefecţii Aurelia Fedorca şi Gabriel Leş, ultima întâlnire având loc cu primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor.

 

În cursul întâlnirilor, italienii s-au arătat interesaţi în special de dezvoltarea unor colaborări pe linie de turism, dorind să implice cât mai mulţi tineri în acţiunile şi proiectele pe care le vor derula pe viitor împreună cu Satu Mare.

 

Primarul Iuliu Ilyes a recunoscut că Satu Mare nu este un centru turistic important, dar a menţionat că în perspectivă ar putea deveni, mai ales după finalizarea investiţiilor începute în zona de agrement Someş şi în zona pădurii Noroieni, datorită exploatării apei termale.

 

După momentele oficiale ale vizitei, membrii delegaţiei italiene s-au întâlnit cu artiştii plastici amatori de la Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, după care s-au deplasat la Valea Măriei şi Negreşti-Oaş unde au vizitat obiectivele turistice mai importante şi s-au întâlnit cu tineri politicieni oşeni.

 

În cursul zilei de vineri, italienii au programate întâlniri cu sculptori, pictori şi scriitori sătmăreni, iar de la ora 12 participă, la Vila Poesis, la lansarea cărţii vicepreşedintelui Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian.

Tags: italieni  lecce  delegatie  
1615 vizite
Distribuie pe