Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Negreșteanul Remus Țiplea selectat de revista americană National Geographic printre cei mai valoroși fotografi ai secolului XXI
Centrul de Creație Satu Mare  - Miercuri, 12 Ianuarie 2022

Prestigioasa publicație americană  ”National Geographic” a editat recent un album „THE 21st CENTURY- photographs from the image collection” care cuprinde lucrările fotografice aparținând celor mai valoroși fotografi din întreaga lume, din secolul XXI.

Printre cei 225 de fotografi selectați se numără și celebrul fotograf  Remus Țiplea din Negrești-Oaș, care este prezent cu o fotografie din seria „Bulbucații”. Menționăm faptul că fotograful  sătmărean este singurul român  prezent în acest album. De asemenea, în anul 2019, Remus Țiplea este primul fotograf român publicat, cu un fotoreportaj de șapte pagini, în revista mare, National Geographic US.

În ultimii ani, Remus Țiplea a fost unul dintre cei mai publicați fotojurnaliști din revista National Geographic România: „Un veac de migrație în Țara Oașului” (noiembrie 2018), „Ultimii ciurdari ai satului” (februarie 2019), și ”Bulbucații” (mai 2019).

Prin grija Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a publicat următoarele albume:

-         În anul 2017 albumul fotoetnografic – Paștele în Țara Oașului „Din Oaș în Paști” – în ediție bilingvă româno - engleză;

-         În anul 2018 albumul - „Dumnezeul meu/ My Lord” (267 de fotografii), în ediţie bilingvă  româno-engleză;

-         În anul 2019 albumul fotoetnografic  „Astă – iarnă/ Last- winter” – Iarna în Țara Oașului

-         În anul 2019 albumul fotoetnografic „Nuntă nunții/ The wedding`s wedding”, în ediție bilingvă româno-engleză (copertă realizată de Dan Perjovschi).

Tags: remus tiplea  foto  national geographic  
2061 vizite
Distribuie pe