Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dublă expoziție de fotografii deschisă cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului la Castelul din Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 28 Martie 2022

Mari personalități ale teatrului internațional și teatre de poveste din lume, într-o expoziție de imagini la Castelul din Carei, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Luni a fost deschisă dubla expoziție de imagini: „Teatre de poveste", respectiv „Mari personalități ale lumii teatrale", realizată de reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Cu această ocazie, Adrian Ștefănuți a dat citire mesajului transmis în acest an cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, de regizorul american Peter Sellars.

La eveniment au fost prezenți elevi de la Liceul Teoretic Carei și Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu", alături de dascălii lor, doamna Alina Iacobuț, respectiv Elena Coșarcă.

După o scurtă prezentare a semnificației Zilei Teatrului și un dialog cu participanții, aceștia au admirat cele două expoziții, în sala de conferințe a castelului.

Expoziția „Teatre de poveste" cuprinde o selecție de imagini cu 15 teatre deosebite din întreaga lume, în care putem admira arhitectura unor edificii precum celebrul Burgtheater din Viena, Teatrul La Fenice sau Teatrul Manoel.

Expoziția „Mari personalități ale lumii teatrale" ne prezintă portretele a 25 de mari personalități ale lumii teatrale, teoreticieni, regizori, actori și pedagogi, dintre care amintim câteva nume: Peter Brook, Eugenio Barba, Andrei Șerban, Viola Spolin sau Jerzy Grotowski.

Expoziția este deschisă publicului până la data de 04 aprilie 2022. Intrarea este liberă!  

698 vizite
Distribuie pe