Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Invitație la expoziția „Etnologie în curs de facere” la granița Ucrainei cu România
Muzeul Județean Satu Mare  - Marti, 26 Aprilie 2022

Muzeul Județean Satu Mare organizează o expoziție inedită, ce va avea vernisajul joi, 28 aprilie, la ora 14, la Atelierul Memorial ”Aurel Popp” de pe strada Aurel Popp nr. 7-9 din Satu Mare.

Expoziția are la bază imagini realizate de fotografa Anca Cioltan în cadrul proiectului „Ethnology in the making“ – „Etnologie în curs de facere”.

Ideea de pornire a fost aceea de a imortaliza, cu ajutorul lentilelor aparatului de fotografiat, aspecte mai puțin văzute ale procesului de cercetare etnografică sau antropologică. De asemenea, s-a dorit surprinderea simțămintelor și trăirilor celor implicați.

Cu acest scop, fotografa Anca Cioltan i-a însoțit pe etnologii/antropologii Răzvan Roșu și Andrij Vovczak în diverse zone din Ucraina, situate în proximitatea Carpaților, la granița cu România.

Probabil realitățile etnografice și culturale surprinse în fotografiile din această expoziție vor rămâne un unicat. Acest fapt se datorază mai ales schimbărilor dramatice, cauzate de războiul nemilos din Ucraina, despre care o lume întreagă a crezut că nu poate avea loc.

957 vizite
Distribuie pe