Locale Altele
Luni, 4 Iulie 2022
Luni, 4 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziție foto despre lumea tradițională din Zakarpatia, cu gândul la pace
Florin Răchitan  - Joi, 28 Aprilie 2022

La Atelierul Memorial ”Aurel Popp” din Satu Mare a avut loc joi vernisajul expoziției ”Ethnology in the making – Etnologie în curs de facere” în cadrul unui proiect inedit bazat pe imagini realizate de fotografa Anca Cioltan, care i-a însoțit pe etnologii/antropologii Răzvan Roșu și Andrij Vovczak în diverse zone din Ucraina, situate în proximitatea Carpaților, la granița cu România.

La eveniment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, care a ținut să-și împărtășească gândurile legate de proiectul tinerilor care surprind o lume tradițională din vecinătatea noastră.

”Poate că în timpul cercetării, participanții nici nu și-au imaginat că fotografiile lor vor deveni ultimele imagini ale unei lumi frumoase, care și-a păstrat parfumul acela al autenticității, al realului de care de mult ori nici nu ne dăm seama.  Priveliștile, oamenii, costumele lor, îndeletnicirile de zi cu zi sunt surprinse cu naturalețe.

​​Îi felicit pe toți cei care au realizat acest eveniment și sper ca aceste proiecte să continue în pace și normalitate” – a declarat Cristian Valer Beșeni.950 vizite
Distribuie pe