Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Carte de excepție despre istoria de 130 de ani a muzeului sătmărean
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Mai 2022

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, inițiată de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) în urmă cu 45 de ani, la Muzeul Județean Satu Mare a fost lansat azi volumul ”Reconstituirea memoriei sătmărene. 130 de ani de viață muzeală sătmăreană” a autorilor dr. Daniela Bălu și Diana Kincses.

În prezența unui mare număr de sătmăreni iubitori de carte, volumul a fost prezentat de dr. Doina Ișfanoni, expert patrimoniu cultural, istoric de artă, cercetător etnolog, și de dr. Marta Cordea, expert carte veche și bibliofilie. Un moment artistic a fost susținut de Creative Art Studio Satu Mare.

Tema propusă pentru anul acesta de către ICOM este PUTEREA MUZEELOR, care ne învață despre trecut și ne deschide mintea spre noi idei, iar lansarea cărții care vorbește tocmai despre trecutul, evoluția și rolul muzeului în viața și comunitatea sătmăreană ne indică potențialul muzeului de a aduce schimbări pozitive și de a construi un viitor mai conștient și mai bun.

”Apariția acestei cărți va rămâne un moment de referință pentru studiul existenței și activității acestei prestigioase instituții culturale sătmărene.

Felicit autoarele cărții, care au întreprins o temeinică și laborioasă activitate de cercetare, sistematizând datele care dau o imagine fidelă a evoluției muzeului nostru, ce se bucură de o impresionantă zestre.

Consiliul Județean a sprijinit mereu activitățile Muzeului și va continua să o facă, pentru că suntem conștienți de importanța muncii pe care muzeografii o fac cu pasiune, pricepere și devotament. Daniela Bălu, Diana Kincses, vă mulțumim!” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni.

709 vizite
Distribuie pe