Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor la Amați
Florin Răchitan  - Luni, 20 Iunie 2022

La Amați s-a desfășurat duminică cea de-a VI-a ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor, un eveniment la care cei prezenți au putut admira măiestria artizanilor sătmăreni și tinerele talente ale folclorului.

Prezent la manifestare împreună cu deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni, a transmis un mesaj organizatorilor și participanților:

”Le mulțumesc meșterilor populari pentru munca și abnegația lor cu care slujesc această minunată misiune de salvgardare a patrimoniului nostru material și artiștilor care ne dovedesc că folclorul nostru merită păstrat pentru frumusețea lui unică.

Reîntoarcerea la tradiții într-o lume tot mai agresiv globalizatoare este un fenomen care merită încurajat și susținut, pentru că prin astfel de manifestări, identitatea noastră se întărește și capătă noi valențe simbolice. ​

​Felicit locuitorii satului Amați pentru implicare și conducerile Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Primăriei și Consiliului local Păulești pentru organizarea acestui frumos eveniment” – a declarat Cristian Valer Beșeni.
432 vizite
Distribuie pe