Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mircea Rusu și Ducu Bertzi vor cânta la Festivalul de Folk ”Octavian Bud”
Centrul de Creație Satu Mare  - Joi, 22 Septembrie 2022

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează sâmbătă 22 octombrie 2022, la Casa de Cultură a Sindicatelor,  cea de-a IV- a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.

Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.

Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a.

În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc.

Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.

Cocursul se va desfășura în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare în data de 22 octombrie, de la ora 18:00, cu intrare liberă. Rezervarea locurilor la: 0753.055.545, sau la sediul Centrului de Creație, str. Mihai Viteazu nr. 32 – referent Gabriel Pustai.

În cadrul Galei de Premiere vor susține recitaluri: Magda Puskas și Sorina Bloj (Ecoul), Ducu Bertzi, Mircea Rusu, Valentin Moldovan, Carmen Bratosin, Adrian Lupescu, Denis Sarca și Alexandra Sorian.

1285 vizite
Distribuie pe