Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
Triplă aniversare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 4 Noiembrie 2009

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Satu Mare se va afla vineri în sărbătoare. Manifestările vor avea loc cu ocazia împlinirii a 375 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii de învăţământ şi cultură, respectiv a 150 de ani de învăţământ liceal în limba română şi 90 de ani de existenţă a primului liceu românesc din Satu Mare.

 

De la ora 09.00, directorul Ioan Pop va face o prezentare a şcolii, în sala de lectură, după care va avea loc dezvelirea bustului protopopului şi profesorului Petru Bran, primul profesor de limba şi literatura română a şcolii.

Locaţia aleasă pentru bust este holul de la etajul 1, unde se va mai dezveli o placă în memoria lui Martin Culen, cel care a fost directorul şcolii pe vremea când aceasta era liceu catolic, în perioada 1859-1862.

 

De la ora 11.00 este programat un moment artistic dedicat celor două personalităţi, precum şi atribuirea numelui Petru Bran bibliotecii CN "Mihai Eminescu".

 

Manifestările vor continua cu vernisajul expoziţiei documentare organizate de Muzeul Judeţean, iar de la ora 12.00, în sala amfiteatru, se va lansa monografia „CN Mihai Eminescu: 150 de ani de învăţământ liceal în limba română”. De asemenea, profesorii aflaţi la vârsta senectuţii vor primi diplome de onoare din partea colegiului.

 

De la ora 14.00, elevii vor susţine un spectacol festiv dedicat acestor aniversări, iar de la ora 16.00, în sala multimedia se va desfăşura o sesiune de comunicări, cu participarea unor importanţi oameni de cultură şi profesori.

Tags: mihai eminescu  liceu  sarbatoare  
2874 vizite
Distribuie pe