Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Muzică de promenadă, în fiecare sâmbătă
Sergiu Lenghel  - Sambata, 3 Iulie 2010

Fanfarele din Beltiug şi Petreşti au cântat sâmbătă pentru sătmăreni în parcul din Piaţa Libertăţii. Este prima ediţie a "Festivalului Fanfarelor", manifestare organizată de Primăria municipiului Satu Mare şi Consiliul Judeţean.


 

În perioada 3 iulie - 28 august, în fiecare sâmbătă de la ora 18.00, în faţa statuii lui Vasile Lucaciu din parcul central vor evolua timp de două ore fanfarele din judeţ.
 

 

Iubitorii muzicii de promenadă nu s-au înghesuit la primul concert, însă reprezentanţii Primăriei spun că doresc să facă o tradiţie din această manifestare culturală, iar următoarea locaţie ar putea fi Grădina Romei sau Pasajul Coposu.
 

 

Dirijorul Mircea Câcu a ţinut să le spună celor care s-au oprit să asculte muzica fanfarelor din Beltiug şi Petreşti că elevii instrumentişti şi-au răpit din timpul lor liber câteva ore pentru a veni la Satu Mare să ofere un spectacol de excepţie.
 

 

În următoarele săptămâni vor putea fi ascultate fanfarele din Căpleni, Foieni, Ardud şi de la Palatul Copiilor Satu Mare.


 

Pentru câteva minute au venit în parcul central şi primarul Iuliu Ilyes şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, reprezentanţi ai celor două instituţii care sprijină financiar această manifestare.
 

1308 vizite
Distribuie pe