Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Încep înscrierile la Şcoala de Arte
Sergiu Lenghel  - Joi, 2 Septembrie 2010

Deschiderea oficială a cursurilor organizate de Şcoala de Arte Satu Mare va avea loc în data de 30 septembrie, ocazie cu care elevii şcolii vor susţine un spectacol la sediul de pe strada Ioan Slavici nr. 6.

 

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, a prezentat planul de şcolarizare care va include în premieră şi un curs de dans modern.

 

Pe 30 septembrie, la ora 17.00, la sediul Şcolii de Arte se va desfăşura un spectacol artistic menit să anunţe în mod oficial deschiderea cursurilor în noul an şcolar, respectiv închiderea cursurilor de vară, care au inclus secţiunile arte plastice, pian, chitară şi muzică uşoară.

 

Elevii cei mai talentaţi au venit acasă cu premii de la concursurile organizate în această vară. Spre exemplu, Iris Morar a ocupat locul II la Festivalul Tineretului de la Costineşti, secţiunea muzică uşoară, iar Andrada Bârsăuan s-a situat pe locul al III-lea la acelaşi concurs, fiind înscrisă la categoria muzică populară.

De asemenea, marea surpriză îi aparţine lui Tudor Toduţ, elev la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", care urmează cursurile de canto la Şcoala de Arte. Tânărul s-a calificat în faza finală la concursul "Românii au talent", după ce a trecut de cele două preselecţii.

 

Potrivit directorului Mircea Deac, până la ora actuală s-au înscris peste 200 de sătmăreni la Şcoala de Arte, examinările pentru testele de aptitudini urmând să aibă loc în perioada 14-30 septembrie. Anul trecut s-au înscris peste 700 de elevi care au dorit să facă anumite activităţi extraşcolare. Nu puteau lipsi nici cursurile de DJ, care au avut mare priză la public în primăvara acestui an.

 

Deja şi-au anunţat intenţia să participe la aceste cursuri 15 persoane, înscrierile continuând până la sfârşitul lunii septembrie. Cursurile de DJ se vor ţine în perioada 1 octombrie - 20 decembrie, iar taxa va rămâne la fel ca şi în prima serie din 2010, respectiv 750 lei.

 

În ceea ce priveşte celelalte cursuri, taxa anuală este de 350 lei pe an, cu posibilitatea plăţii în două rate. Cursurile au rămas în mare parte aceleaşi ca şi în anul şcolar precedent, singura noutate fiind secţia de dans modern, ce va fi introdusă din toamnă, înscrierile având loc de la începutul lunii septembrie. Cursurile se desfăşoară de la 1 octombrie 2010 până pe 30 iunie 2011.

 

Pentru că anul acesta se împlinesc 105 de la înfiinţarea Şcolii de Arte, în luna noiembrie se vor organiza "Zilele Şcolii de Arte", care vor cuprinde o serie de manifestări artistice şi culturale.

 

Lipsa spaţiilor pentru desfăşurarea cursurilor reprezintă problema principală pentru directorul Mircea Deac, care aşteaptă ca autorităţile să rezolve aspectul juridic al clădirii, mai ales că în anul 2011 ar trebui să fie evacuaţi din imobilul de pe strada Ioan Slavici.

 

În prezent, Consiliul Judeţean plăteşte o chirie anuală Bisericii Romano-Catolice, iar proiectul "Centrului Cultural" din spatele Muzeului Judeţean, unde ar urma să funcţioneze Şcoala de Arte, Biblioteca şi Centrul de Creaţie a rămas în coadă de peşte.

2855 vizite
Distribuie pe