Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Concert Grimus şi In JazzTenso la Turnul Pompierilor
Teatrul de Nord  - Miercuri, 25 Mai 2011

Iubitorii sătmăreni de muzică adevărată sunt invitaţi joi seara, de la ora 21, în parcul de la Turnul Pompierilor, să asiste la două concerte de excepţie, cu participarea trupei de rock alternativ Grimus din Cluj şi a trupei careiano-sătmăreano-băimărene In JazzTenso, un proiect jazzfusion ce are la bază formaţia careiană In Extenso.


 

Grimus este o trupa clujeană de rock alternativ, înfiinţată în 2005 la iniţiativa unor studenţi bistriţeni. Primele înregistrări au dus la finalizarea unui demo autoprodus conţinând 3 piese, dintre care „Solitude” avea să devina piesa anului 2006 la City FM.

    

Celor peste 200 de concerte în cele mai importante cluburi din România li se adaugă invitaţiile la cele mai importante festivaluri autohtone (Bestfest, Peninsula, Stufstock, Top T, Coke Live, Rock la Mures, Rock on Port Arthur, Ultrafest, Sam Fest, Tiff, Bookfest) şi în afara graniţelor ţării, la festivaluri din Polonia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Rep. Moldova.

 

Grimus au avut onoarea sa împartă aceleaşi scene cu nume precum Moby, Motorhead, The Prodigy, The Rasmus, Dandy Warhols, Macy Grey, Sophie Ellis-Bextor, The Parlotones, Eros Ramazzotti.

    

Albumul de debut, „Panikon” (2008), a fost considerat de către o bună parte a criticii de specialitate drept „albumul anului” în România. Single-urile „Confused”, „Backseat Driver”, ”In a Glimpse” şi „Insanity” au staţionat săptămâni de-a rândul pe locul 1 în topurile posturilor Radio Guerrilla şi City FM. „In a Glimpse” a atras atenţia producătorului britanic Adam Whittaker (colaborator The Doves, Amy Winehouse, Saw Doctors) care a ţinut să remixeze piesa, şi regizorului Tudor Giurgiu care a dorit să contribuie cu regia videoclipului.

   

Penultimul single al trupei este o piesă în limba română - Umbre - mixată de Adam Whittaker, care este şi producătorul artistic al noului album Grimus. Piesa este disponibilă graţie colaborării cu platforma TuborgSound şi a fost votată ca fiind „piesa anului 2010” la City FM. Grimus au fost selectaţi pentru a face parte din proiectul Tuborg Green Nights, iar cel mai recent single, „Started” a devenit coloana sonora a noului spot TV Tuborg.

 

Pe 9 august 2010 Grimus a lansat în premieră single-ul în Marea Britanie, prilej pentru a susţine şi un mini-turneu organizat cu sprijinul ICR Londra. Piesa „Started” a fost difuzată în premieră la BBC pe 18 iulie.

 

Concert jazz-rock

In JazzTenso - un proiect jazzfusion careiano-sătmăreano-băimărean


 

Proiectul In JazzTenso (care are la bază trupa In Extenso) a fost prezentat pentru prima dată publicului larg în cadrul SamFest Jazz 2010, iar mai apoi în Olanda, Carei şi Baia Mare şi propune un program de piese ritmate şi melodice de jazz-rock, din repertoriul unor trupe şi muzicieni precum Mezzoforte, SpyroGira, Billy Cobham, Herbie Hancock etc, precum şi prelucrări a unor teme cunoscute din jazzul modern.

 

În echipa ce va evolua sub numele In JazzTenso figurează percuţionistul Cserey Csaba şi pianistul Puiu Bărnuţiu din Satu Mare, bateristul Szucs Jozsef, basistul Bogdan Georgescu şi Enyedi Zsolt la sintetizatoare din Carei, chitaristul Goth Mihai şi solista vocală Nora Denes Ernszt din Baia Mare. Ei au pregătit special pentru acest prilej un program de piese ce pot fi asezonate fuziunii jazz rock, atât cu piese instrumentale, cât şi cu melodii vocal-instrumentale.

1731 vizite
Distribuie pe