Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
„Victimă şi călău” în Sala Studio a Teatrului de Nord
Teatrul de Nord  - Joi, 22 Septembrie 2011

Teatrul de Nord Satu Mare prezintă sâmbătă, 24 septembrie, ora 18.00, în Sala Studio, piesa VICTIMĂ ŞI CĂLĂU de Paşcu Balaci.

Prezentat în premieră la ediţia din acest an a Festivalului „Fără Bariere”, spectacolul „Victimă şi călău” în regia lui Marius Costache, scenografia Alexandru Radu, participă la a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea.

 

Paşcu Balaci, avocat şi scriitor, a absolvit Facultatea de Ştiinte Juridice din Cluj-Napoca. A fost corespondent al Revistei Flacăra, apoi gazetar la ziarul Crişana. A scris mai multe volume de poezii, cărţi de teatru şi un volum de reportaje.

 

Criticul de teatru Mircea Ghitulescu considera textul “Victimă şi călău” drept cea mai bună piesă a dramaturgului orădean; un text speculativ, rafinat, în care Victima, o Fecioară oarecare, şi-a apărat virginitatea cu preţul crimei.

 

Este condamnată la moarte, dar nu poate fi executată decât după ce este violată de un Călău, fiind invocată o cutumă de pe vremea împăratului Tiberius, care a interzis executarea pedepsei cu moartea a fecioarelor, înainte de a li se răpi virginitatea. "Victimă şi călău” este o piesă scurtă şi densă, o stranie şi emoţionantă poveste de dragoste.

 

VICTIMĂ ŞI CĂLĂU de Paşcu Balaci

 

regia artistică

Marius Costache

scenografia

Alexandru Radu

 

distribuţia:

Călăul - Vlad Mureşan

Victima - Andreea Mocan

Supraveghetorul – Ciprian Cosma

Clovnul - Sergiu Tăbăcaru

 

sunet: Szatvári Csaba

lumini: Tudor Gătina, Ioan Dindiligan

           

durata: 1 oră, 30 min.

preţul biletului: 12 lei

 

1000 vizite
Distribuie pe