Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Recital cu lucrări de Franz Liszt la Zilele Muzicale Sătmărene
Filarmonica Satu Mare  - Joi, 13 Octombrie 2011

Festivalul International "Zilele Muzicale Satmarene" continua vineri cu un recital de o factura speciala. Incepand cu ora 18.30, in sala Filarmonicii va fi evocata personalitatea lui Franz Liszt, de la a carui moarte se implinesc in acest an doua secole.

Mai multe aspecte ale acestei mari figuri a muzicii romantice vor fi aduse in fata publicului de catre violonistul Ladislau Csendes si pianista Dolores Chelariu.

 

Vom face cunostinta cu melancolicul si elegiacul Liszt, vom vedea cum l-a influentat credinta sa religioasa, vom asculta marturii ale compozitorilor pe care i-a sustinut spre celebritate, dovedind astfel o nedisimulata filantropie, si ne vom delecta cu lucrari de mare virtuozitate.

 

Conf. univ. dr. Ladislau Csendes, satmarean de origine, profeseaza la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si este un reputat solist, pe langa vioara si viola abordand, in repertoriul baroc, instrumente de epoca, asa cum este de pilda "viola d"amore".

Conduce Asociatia Culturala "Aperto" si e membru al Societatii Romane Mozart. Va fi insotit in acest recital de partenera sa in muzica si in viata, apreciata pianista Dolores Chelariu, cu o bogata activitate solistica, didactica si camerala.

 

Biletele costa 10,5 lei cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari si se pot procura de la casa de bilete aflata la intrarea salii de concerte.

2109 vizite
Distribuie pe