Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Peste 100 de scriitori români şi străini la Zilele Culturale Poesis
Leontina Volosciuc  - Vineri, 24 Octombrie 2008

Scriitori, poeţi şi critici literari din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din străinătate, au participat astăzi la festivitatea de deschidere a Zilelor Culturale Poesis, una dintre cele mai importante manifestări culturale din Satu Mare.
 
Alături de condeierii români au fost invitate şi câteva personalităţi ale literaturii mondiale, precum Mario Castro Navarete din Peru, Svetea Litvak din Rusia şi Peter Tabit Jpons, un maestru al liricii galeze.  Nicolae Prelipceanu, Nicolae Breban sau Grigore Vieru sunt doar câteva dintre numele româneşti care aduc cinste Sătmarului la acest sfârşit de săptămână.


Nici în acest an nu au lipsit premiile oferite pentru 10 secţiuni literare. Juriul condus de poetul şi criticul literar Gheorghe Glodeanu l-a premiat pe Ion Ghiur cu „Premiul de excelenţă`” din partea „Asociaţiei Scriitorilor din Nord-Vest”, la fel ca şi George Ovidiu Dâncu. Pentru îngrijirea „Ediţiei Nicolae Steinhardt”, Viorica Nişcov a fost distinsă cu un premiu special. Premiu pentru proză a primit şi Aura Christi, redactorul-şef al revistei „Ideea Europeană”. Ştefania Mincu şi George Achim au fost premiaţi pentru critică literară. „Marele premiu Frontiera Poesis” a fost oferit poeţilor Nicolae Prelipceanu şi Petru Cârdu. Premiile „Opera Omnia” le-au revenit poeţilor Mircea Mutu şi Grigore Vieru.

Tags: zilele poesis  poeti  scriitori  
2639 vizite
Distribuie pe