Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Școlii de Arte Satu Mare
Ioana Gavrău  - Luni, 21 Noiembrie 2011
Directorul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și membrul Clubului Lions, Horia Ungur, au susținut luni, la sediul instituției, o conferință de presă petru a anunța programul dedicat Zilelor Școlii de Arte, desfășurat în perioada 23 – 26 noiembrie 2011. Ca de fiecare dată, cei mai talentați elevi vor evolua, demonstrându-și încă o dată talentele.

Zeci de spectacole și activități culturale sunt pregătite pentru această perioadă. Adrian Ștef a apreciat încă o dată activitatea pe care o desfășoară această instituție în municipiu, lăudând toți cei 700 de elevi care fac cinste județului.

Sătmărenii așteaptă aceste manifestări. Prin aceste cursuri care se desfășoară la Școala de Arte putem să-i atragem pe tineri și să-i restabilim pe o scară de valori. Din păcate, mulți dintre ei sunt tentați să-și aleagă ca idoli persoane mai mult sau mai puțin talentate. Prin ceea ce face Școala de Arte putem să-i ajutăm pe tineri să-și descopere talentele“, a declarat Adrian Ștef.
Consiliul Județean Satu Mare, alături de Clubul Lions, a încheiat cu Școala de Arte Satu Mare mai multe parteneriate, însă ceea ce este demn de apreciat este faptul că instituția se autofinanțează, iar managementul bun demonstrează încă o dată valoarea Școlii de Arte.

Cred că este printre puținele instituții care bat la ușa noastră, însă nu pentru a cere bani ci pentru a ne prezenta încă un talent“, a mai adăugat Adrian Ștef.

Și Clubul Lions se implică în această acțiune. Aceștia vor oferi premiile câștigătorilor concursului „Muzica inimii mele“, ajuns la cea de-a cincea ediție.

Clubul Lions desfășoară activități exclusiv în folosul comunității. Într-o perioadă de criză, mulți cârcotași se întreabă de unde avem bani pentru baluri. Tocmai aceasta este ideea, în perioade dificile trebuie să fim solidari, iar în cadrul acestor activități pe care le desfășurăm, oamenii cu inimă mare donează bani pentrui ajutorarea semenilor“, a spus Horia Ungur.

Programul manifestărilor derulate cu ocazia Zilelor Școlii de Arte Satu Mare

23.11 – Festivitate de deschidere a Zilelor Şcolii de Arte – spectacol şi vernisaj,
cu participarea elevilor şi absolvenţilor Şcolii de Arte Satu Mare
şi a elevilor Şcolii de Artă „II Rákóczi Ferenc” Téglás – Ungaria
Galeria Consiliului Judeţean Satu Mare - ora 15.00


23.11 – Seară de folclor - spectacol susţinut de elevii claselor de muzică populară
Şcoala de Arte, str. Ioan Slavici nr. 6 - ora 18.00

24.11 – Spectacol de muzică pop-rock susţinut de elevii Şcolii de Arte
Şcoala de Arte, str. Ioan Slavici nr. 6 - ora 17.00

25.11 – Spectacol de muzică clasică şi poezie susţinut de elevii şi profesorii Şcolii de Arte
Centrul Multicultural „POESIS”, str. Mircea cel Bătrân nr. 9 – 11 - ora 17.00

26.11 – Festival - concurs regional de muzică pop-rock
„Muzica inimii mele” ediţia a V-a.
Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” - orele 10.00-20.00

În data de 26 noiembrie 2011 Şcoala de Arte organizează Concursul de muzică pop-rock „Muzica inimii mele”, ediţia a V-a. Până în prezent concursul se adresa liceenilor din judeţul Satu Mare. Anul acesta vor fi implicate şi Şcolile Populare de Arte din judeţele: Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj, evenimentul transformându-se într-unul de nivel regional.

Concursul care se adresează liceenilor din judeţul Satu Mare şi cursanţilor Şcolilor Populare de Arte din Regiunea Nord-Vest, urmăreşte identificarea talentelor în domeniul muzicii pop-rock, aprecierea prestaţiei muzicale a artiştilor amatori, precum şi cunoaşterea reciprocă a talentelor, a realizărilor şi rezultatelor deosebite ale instituţiilor implicate.

Sperăm că această iniţiativă va avea succes în rândul instituţiilor vizate, având rezultate benefice atât asupra actului de cultură şi de educaţie artistică, cât şi asupra relaţiilor de colaborare între Şcolile Populare de Arte din Regiunea Nord-Vest. Acest eveniment va contribui la conştientizarea comunităţii şi reprezentanţilor acesteia, în legătură cu rolul important pe care aceste instituţii le ocupă în promovarea talentelor muzicale şi formarea personalităţii cetăţenilor“, a mai spus Mircea Deac, directorul Școlii de Arte Satu Mare.

Regulament

Festivalul-concurs de muzică uşoară „Muzica inimii mele” se desfăşoară la Satu Mare, sâmbătă, 26 noiembrie .

Fiecare solist vocal sau formaţie vocal – instrumentală va interpreta în concurs 2 piese la alegere. De la fiecare şcoală vor participa 2 concurenţi solisti si o formatie cu un profesor însoţitor .
Nu au dreptul să intre în concurs câştigătorii trofeului şi premiilor I din ediţia 2010. Înscrierea în concurs se va face prin trimiterea către organizatori a fişei de înscriere completate anexa la prezentul regulament , prin e-mail scoaladeartesatumare@yahoo.com , prin fax la nr. 0261/715452, sau personal la sediul şcolii – str. Ioan Slavici nr. 6, până la data de 18 noiembrie 2011.

Participanţii trebuie să prezinte organizatorilor copia actului de identitate. De asemenea, soliştii vocali vor aduce negativele pieselor pe CD.

2. Programul festivalului:

Concursul se va desfăşura în data de 26 noiembrie 2011, în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, după următorul program:
Ora 10.00 – 11.00 – primirea şi cazarea concurenţilor sosiţi din alte judeţe
ora 11.00 – 13.00 - repetiţii şi probă de sunet
ora 13.00 – 15.00 - pauză de masă
ora 15.00 – 18.00 - concurs solişti
ora 18.00 – 19.00 - concurs formaţii
ora 19.00 – 19.30 - recital susţinut de câştigătorul trofeului şi premiilor I - M.I.M. 2010.
ora 19.30 – 20.00 - premierea şi gala laureaţilor

Juriul va fi format din personalităţi ale vieţii culturale locale şi regionale.
Călin Ionce – profesor muzică Liceul de Artă Baia Mare – preşedintele juriului
Boca Ioan - preşedintele Asociaţiei Culturale „PROARTA”
Csuka Timea – redactor cultural Szatmari Friss Ujsag
Varga Miklos – profesor muzică Şcoala de Arte „II Rakoczi Ferenc” din Teglas – Ungaria
Horia Adrian Ungur – reprezentant Club Lions „Someş” Satu Mare fost solist de muzică uşoară . Criterii de apreciere şi notare:
- intonaţie
- dicţie
- ritm
- interpretare
- prezenţă scenică
Notele obţinute se însumează, reprezentând punctajul concursului.
Juriul îşi rezervă dreptul de a acorda premii speciale şi de a redistribui premiile, hotărârile juriului fiind definitive. 

Premii:

Trofeul festivalului – 500 RON
Solişti: Formaţii:
premiul I – 300 RON - premiul I - 400 RON
premiul II – 200 RON - premiul II - 300 RON
- premiul III – 100 RON - premiul III - 200 RON

Planificarea activităţilor pe luna decembrie 2011

- 2 Decembrie, ora 17.00 - vernisajul expoziţiei elevei Nicoară Ştefania Stanca prof. Szodoray Paradi Aurora la Galeria Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici Casa Creaţiei Sătmărene. Programul artistic va fi susţinut de elevii Şcolii de Arte.

- 2 decembrie, ora 18.00 – „Zi Deschisă la Prima Gym” str. Petofi, nr. 45 pentru profesorii, cursanţii şi partenerii Şcolii de Arte.

- 8 decembrie – Vernisajul expozitiei Asociaţiei Artiştilor Plastici Casa Creaţiei Sătmărene, în Galeria Consiliului Judeţean Satu Mare. Programul artistic va fi asigurat de elevii Scolii de Arte.

- 9 decembrie, ora 17.00 – spectacol „În Aşteptarea Crăciunului” susţinut de elevii claselor de pian şi chitară a profesorilor Csendes Judit, Gema Marian, Sallai Laszlo şi Varga Maria. Evenimentul va avea loc la sediul Şcolii de Arte.

- 20 decembrie, ora 17.00 – Spectacol tradiţional de Crăciun, susţinut cu participarea tuturor claselor de interpretare muzicală şi actorie. Evenimentul va avea loc la sediul Şcolii de Arte.

- 22 decembrie, ora 15.00 – Festival de Iarnă, în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici Casa Creaţiei Sătmărene, în Galeria Consiliului Judeţean Satu Mare.
2463 vizite
Distribuie pe