Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Cerc de literatură la Castelul Karolyi din Carei
Direcţia de Cultură Carei  - Miercuri, 14 Martie 2012

Direcția de Cultură Carei şi Centrul de Promovare a Turismului Cultural Carei lansează cercul de lectură în limba română „De-a Literpretarea”.

Deoarece în rândul adolescenților se simte o tot mai acută lipsă de lectură, se doreşte înfiinţarea acestui cerc pentru a da un avânt poftei de  citire și interpretare.

 

Printre obiectivele cercului de lectură se numără și atragerea în sfera cărților a elevilor de liceu, ajutarea acestora în a-şi forma un stil propriu de interpretare a textelor literare, îndrumarea spre o eficientă organizare a timpului și modului de a citi, sprijinirea dezvoltării unui vocabular de specialitate și cel de a favoriza o viziune critică asupra literaturii.

 

Cercul de lectură constă în stabilirea unor ședințe lunare, în care se vor purta discuții pe baza unor texte literare anticipat sugerate, frecvența întâlnirilor putându-se modifica în funcție de rezonanța pe care o vor avea. Ședința de constituire va avea loc în 23 martie, de la ora 18, în incinta castelului Karolyi.

1114 vizite
Distribuie pe