Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Sprijin de la Consiliul Judeţean pentru meşteşugarii sătmăreni
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Duminica, 23 Septembrie 2012

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la colocviul “Arta meşteşugarilor în civilizaţia rurală în zona Codru şi zona Oaş – judeţul Satu Mare”, care a avut loc la Negrești-Oaș, cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului.

 

La manifestarea organizată de Direcția pentru Cultură Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Muzeul Judeţean, Muzeul Ţării Oaşului şi Muzeul Oraşului Tăşnad au participat și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca,  specialiști etnografi și muzeologi.

 

Adrian Ștef, a declarat că va sprijini Muzeul Județean pentru a realiza o bază de date cu meșteșugarii din județ, care vor fi sprijiniți să participe la cât mai multe târguri de profil din județ și din țară.

 

Totodată, președintele CJ a anunșat că vor fi alocate fonduri pentru renovarea caselor muzeu din județ. ”Cine ar fi crezut că Muzeul satului de la Măriuș va mai fi deschis? A fost renovată Cetatea de la Ardud, Castelul de la Carei, vom renova casele memoriale Vasile Lucaciu și Ady Endre, vrem ca prin conservarea tradițiilor acestui județ să promovăm turismul. Doresc să realizez o monografie a județului, pentru a scoate în evidență valorile acestui județ - a afirmat Adrian Ștef.

           

La rândul său, directorul Direcției pentru Cultură, George Vulturescu, a declarat că dorește ca muzeele din județ să adune cât mai multe din obiectele realizate în trecut de meșteșugarii satelor din județ. “Trebuie să avem grijă ca aceste meşteşuguri tradiţionale să nu dispară, iar tematica din acest an a Zilei Patrimoniului European vine în sprijinul acestui demers. Este important să ne păstrăm aceste meşteşuguri şi în contextul dezvoltării turismului în judeţ” - a precizat George Vulturescu.

747 vizite
Distribuie pe