Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Festivitate de deschidere a Şcolii de Arte, în Groapa lui Gyuszi
Florin Răchitan  - Miercuri, 26 Septembrie 2012

Şcoala de Arte organizează, în premieră, festivitatea de deschidere a noului an şcolar în cadrul unui spectacol în aer liber ce se va desfăşura vineri, de la ora 17, în Groapa lui Gyuszi din Pasajul Coposu.

Cu această ocazie va avea loc şi prezentarea secţiilor şcolii, prin momente artistice prezentate de elevii din clasele de balet, dans sportiv, actorie, muzică uşoară, muzică populară şi arte plastice.

 

Cu aceeaşi ocazie vor fi prezentaţi profesorii noi:

 

Oros Lucian – canto classic, muzică uşoară

Pap Răzvan – canto classic

Kása Erika – canto clasic, muzică uşoară

Dan Bâle – artă fotografică

Abkorovits Robert – arte plastice

 

Potrivit declaraţiilor pe care le-a făcut directorul Şcolii de Arte în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o miercuri, unul din obiectivele instituţiei de învăţământ în noul an şcolar este facilitarea implicării tinerilor în viaţa civilă a comunităţii sătmărene, în aceste sens fiind stabilit un parteneriat cu Centrul de Voluntariat Caritas, cu care au fost deja planificate acţiuni comune.

 

De asemenea, Şcoala de Arte a demarat un studiu de piaţă la Carei şi Tăşnad pentru evaluarea nivelului de cerinţe din cele două localităţi faţă de secţiile şcolii, la iniţiativa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, iar dacă va exista cerere, se vor deschide secţii externe ale şcolii în oraşele respective.

 

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a apreciat activitatea conducerii Şcolii de Arte, ce a avut ca rezultat creşterea permanentă a numărului de elevi în ultimii ani şi a dat asigurări că sprijinul autorităţilor judeţene va fi la fel de consistent şi în noul an şcolar, pentru a completa veniturile proprii realizate de această instituţie de învăţământ.

1525 vizite
Distribuie pe