Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Zilele Hubertus la Carei
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Duminica, 28 Octombrie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat sâmbătă, la Zilele Hubertus, prima vânătoare tradiţională cu haită de copoi organizată la Carei.
  

La manifestare au mai participat, printre alţii, prefectul Eugeniu Avram, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, deputatul UDMR Erdei D. István, primarul municipiului Carei, Kovács Jenő, protopopul reformat de Carei, Reszler Mihály, şi preşedintele Asociaţiei judeţene a crescătorilor de cai, Antal Istvan, alături de membrii Hunting Club Satu Mare, călăreți ai Clubului Sportiv Horses Sylvana Botiz, precum și  membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi și alți invitați de peste hotare.

 

„Această manifestare ajuns la a cincea ediție și suntem onorați că de această dată s-a organizat la Carei. În fiecare an vrem să organizăm astfel de evenimente şi sperăm ca pe parcurs organizarea şi modul de desfăşurare a vânătorii să se apropie tot mai mult de ceea ce se întâmpla în Anglia în urmă cu 150 de ani” - a declarat Antal István.

  

„Zilele Hubertus este o nouă manifestare menită a promova Castelul din Carei. Acum avem o sărbătoare a vânătorilor cu un program deosebit, în care îmbinați concursurile de gătit și concursurile de câini cu expoziții și concerte. Mă bucur că ați organizat și o expoziție de pălincă și vin, pentru că promovați astfel  produsele tradiționale sătmărene, care sunt unele din principalele noastre puncte forte pentru a atrage turiștii în județul Satu Mare. Vrem să facem din Castelul din Carei un obiectiv european și să creștem numărul de turiști și mulțumesc organizatorilor că ne sprijină în acest demers” - a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

  

Manifestarea a continuat cu o expozitie de trofee de vânătoare în Castelul Károlyi, apoi cu o expoziţie de câini pentru rase de vânătoare, concurs de gătit de preparate vânătoreşti si pescăreşti la ceaun, muzică de fanfară, concert de cornete de vânătoare, concurs de vânătoare şi examene pentru câinii de vânătoare, iar duminică a avut loc vânătoarea tradiţională călare cu haita de copoi, în pădurea Foieni.

1276 vizite
Distribuie pe