Locale Altele
Vineri, 3 Decembrie 2021
Vin, 3 Dec 2021
Replica lui Adrian Ștef la acuzațiile lui George Vulturescu
Consiliul Judetean Satu Mare  - Marti, 5 Martie 2013

Dupa ce directorul Directiei de Cultura Satu Mare, George Vulturescu, a lansat luni, in cadrul unei conferinte de presa, un atac furibund impotriva presedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, si mai multor directori de institutii de cultura, pe care i-a acuzat ca i-ar fi furat ideile privind organizarea manifestarilor dedicate Centenarului Vida Geza, replica nu a intarziat. Publicam integral comunicatul de presa transmis de conducerea Consiliului Judetean Satu Mare:

Consiliul Județean Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare au susținut organizarea manifestărilor dedicate Centenarului Vida Geza de la Carei, considerând că județul Satu Mare trebuie cuprins în circuitul evenimentelor prin care marele sculptor este omagiat la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

Centenarul Vida Geza este inclus calendarul Ministerului Culturii, manifestările omagiale fiind prevăzute se organizeze la Baia Mare, Cluj şi Bucureşti, dar şi la Roma.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că era firesc ca marele artist să fie aniversat și la Carei, acolo unde se află una din cele mai importante opere ale lui Vida Geza.

Manifestările de la Carei au fost organizate de către Direcția pentru Cultură Carei și redacția săptămânalului Buletin de Carei, fiind un eveniment elegant și distins, care a fost apreciat de familia sculptorului, academicianul Marius Porumb și soția acestuia. Spre deosebire de proiectul directorului Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național a județului Satu Mare, Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu), ce voia să se limiteze la ”o lansare de pliante”.

Adrian Ștef a afirmat că directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național al județului Satu Mare nu a cerut, verbal sau în scris, sprijinul Consiliului Județean Satu Mare pentru organizarea de manifestări dedicate Centenarului Vida Geza, neputând fi acuzat de lipsă de colaborare.

”Trebuie spus că evenimentul  gândit de Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu) se suprapunea cu manifestările organizate la Baia Mare, familia sculptorului nedorind ca la Carei aniversarea lui Vida Gheza să fie organizată doar pentru a fi marcată ca un punct în calendarul evenimentelor cultural” - a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Referitor la lucrările executate de Primăria Carei în zona Monumentului Ostașului de la Carei, ele nu fac parte din niciun proiect al Consiliului Județean Satu Mare.

1341 vizite
Distribuie pe