Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Judeţul Satu Mare colaborează în domeniul sănătăţii cu Austria de Jos
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Vineri, 28 Martie 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, s-a întâlnit sâmbătă, 22 martie 2014, cu Hugo Rafael de Vlaminck, specialist în domeniul economic la fundaţia din Herzogenburg şi Dürstein, precum şi cu Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale dn Austria.

Adrian Ştef a avut plăcerea să îl întâlnească pe Hugo Rafael de Vlaminck, directorul economic al complexului de mănăstiri din Dürstein, cel care de douăzeci de ani, prin intermediul Caritas Tăşnad, Caritas Satu Mare şi Centrul West Medica Satu Mare, ajută spitalele sătmărene, în special Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, cu paturi, instrumentar necesar, maşini pentru intervenţie, etc.

În timpul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a putut forma o impresie şi o viziune mai clară asupra activităţilor pe care aceştia le desfăşoară în judeţul Satu Mare, în spitalele din Satu Mare şi Tăşnad, dar şi spre binele tuturor locuitorilor din zona Tăşnadului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a cunoscut-o cu această ocazie pe doamna Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale, cu care a discutat despre o viitoare colaborare între Austria de Jos şi judeţul Satu Mare, având resorturi asemănătoare, în special în sănătate, pentru ajutarea caselor de copii şi bătrâni, în învăţământ şi alte domenii.

Doamna ministru a acceptat invitaţia lui Adrian Ştef de a participa la Ziua Judeţului Satu Mare, pentru a discuta mai multe amănunte despre modul şi domeniile în care putem colabora şi putem face schimb de experienţă.

La întrevedere a fost prezent şi prelatul K.R. Maximilian Sfürnsinn, abate al mănăstirii din Herzogenburg. Din delegaţia sătmăreană au făcut parte şi Cristian Moldovan - director Promat Comimpex SRL Tăşnad, ing. Lukacs Alexandru şi Czier Tiberiu - directorul Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad.

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare le mulţumeşte şi pe această cale domnului Hugo Rafael de Vlaminck pentru mijlocirea acestor relaţii, ajutoarelor date şi tot sprijinul de care se bucură judeţul Satu Mare în Herzogenburg şi Dürstein, doamnei dr. Szabo Vera, tăşnădeanca ce a asigurat buna desfăşurare a întâlnirii, şi domnului Czier Tiberiu care a făcut posibilă întrevederea.

Între Consiliul Judeţean Satu Mare şi Caritas Catolica Oradea - filiala Tăşnad există o colaborare mai veche. În Tăşnad, Căminul de zi pentru seniori s-a extins în urma donaţiei unui teren de către Consiliul Judeţean Satu Mare şi prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare se plătesc salariile a două persoane care îngrijesc vârstnicii.

4962 vizite
Distribuie pe