Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ceaiul reduce riscul apariţiei cancerului mamar
Gândul  - Joi, 22 Ianuarie 2009

Femeile care consumă trei ceşti de ceai pe zi au un risc de peste 60 de ori mai mic de a dezvolta celule cancerigene în zona sânilor, susţin cercetătorii de la Centrul de Depistare a Cancerului Moffitt din Florida.

Oamenii de ştiinţă considă că ceaiul conţine proprietăţi împotriva cancerului, iar această băutură are un efect de stopare a creşterii acestor tumori, mai ales în cazul femeilor tinere. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 5.000 de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani. Subiecţii erau internaţi în acea clinică pentru a urma un tratament împotriva cancerului mamar.

Specialiştii de la Centrul de Depistare a Cancerului Moffitt au luat fişele medicale ale pacientelor şi le-au supus pe femei unui chestionar despre activităţile cotidiene. Astfel, femeile care consumau ceai doar în sezonul rece s-au îmbolnăvit de cancer mamar chiar înainte de a împlini vârsta de 30 de ani. Subiecţii care beau ceai doar la micul de jun au dezvoltat celule cancerigene după vârsta de 40 de ani.

Oamenii de ştiinţă consideră că pentru a duce o viaţă lipsită de grija cancerului mamar este nevoie ca zilnic să se consume cel puţin trei ceşti de ceai. „Consumul regulat de ceai ar putea fi soluţia la îndemâna oricui de a reduce riscul apariţie cancerului mamar”, spune dr. Nagi Kumar, coordonatorul studiului.

Tags: ceai  cancer  mamar  
2322 vizite
Distribuie pe