Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Tratament genetic anticancer promiţător
Mediafax  - Miercuri, 11 Martie 2009

Cercetătorii britanici au anunţat descoperirea unei metode noi de deplasare în organism a genelor anticancer, într-o manieră selectivă, acestea distrugând doar celulele canceroase, cu ajutorul nanotehnologiei.

Această metodă a fost testată în laborator pe şoareci şi urmează să fie testată pe subiecţi umani în aproximativ doi ani.

Dacă rezultatele vor fi bune, acesta va reprezenta cel mai eficient mecanism de deplasare a genelor anticancer în organismul uman.

Cercetătorul britanic Andreas Schatzlein, de la School of Pharmacy din Londra, autorul acestui studiu, a declarat că a fost pentru prima oară când nanoparticulele au fost direcţionate către tumorile canceroase într-o manieră atât de selectivă.

Echipa de cercetători a introdus genele anticancer în câteva nanoparticule, care au acţionat doar asupra celulelor canceroase şi nu au afectat în niciun fel celulele sănătoase. Odată administrate, aceste gene au forţat celulele bolnave să producă proteinele care distrug cancerul.

Această metodă poate fi extrem de folositoare persoanelor care suferă de forme de cancer inoperabile, mai ales atunci când tumorile se află în apropierea organelor vitale, precum creierul sau plămânii.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în ediţia online a revistei Cancer Research.

Terapia genetică este considerată o metodă foarte promiţătoare pentru tratarea cancerului şi a altor maladii, dar, până în prezent, deplasarea genelor prin organism până la locul în care trebuie să acţioneze a constituit un impediment major.

Tags: tratament  cancer  cercetare  
2555 vizite
Distribuie pe