Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bolnavii de diabet din România, printre cel mai prost trataţi din Europa
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 1 Octombrie 2008
România ocupă penultimul loc în Europa privind tratamentul diabetului, arată statisticile primului Index European de Diabet care compară sistemele de sănătate din cele 27 de state din UE, date ieri publicităţii.

Din maximum 1.000 de puncte posibil, ţara noastră a acumulat doar 521. De cea mai bună îngrijire beneficiază diabeticii din Danemarca, urmaţi de cei din Marea Britanie, Franţa şi Olanda. Raportul mai arată că, în ţări precum Bulgaria, România, Estonia şi Polonia, bolnavii de diabet nu fac tratamente intensive din cauza costurilor pe care trebuie să le suporte din buzunar.

„În România, este nevoie urgentă de medici generalişti şi asistente cu pregătire în domeniul diabetului. Este nevoie de ameliorarea strategiilor preventive şi de monitorizarea populaţiei care prezintă risc de diabet“, a afirmat Johan Hjertqvist, preşedintele Health Consumer Powerhouse.

În schimb, raportul prezentat la Bruxelles arată că românii au mai puţine probleme legate de stilul de viaţă, cum ar fi consumul de alcool şi fumatul, decât locuitorii altor ţări din zonă, având în acelaşi timp cea mai mică rată a obezităţii dintre toate statele europene.

Tags: diabet  tratament  romania  
3095 vizite
Distribuie pe