Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cremele antirid, periculoase pentru fetele de 18 ani
Gândul  - Luni, 13 Octombrie 2008

Pentru tinerele de 18 ani, cremele antirid sunt prea puternice şi pot determina apariţia dermatitei de contact ori a unei sensibilizări, avertizează dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, membru al Academiei Americane de Dermatologie .

Începând cu vârsta de 20 de ani, este bine să începem să acordăm atenţie zonei din jurul ochilor, ne sfătuiesc dermatologii. Recomandarea se adresează mai ales persoanelor care stau mult în soare sau merg la solar. „De la 20 de ani, e bine ca tinerele să folosească gel contur ochi şi o cremă uşoară seara, înainte de culcare.

În plus, este neapărat necesar ca înainte de machiaj să se întrebuinţeze o cremă, iar demachierea trebuie să se facă seară de seară, indiferent dacă ne-am machiat sau nu pe parcursul zilei”, spune dr. Viviana Iordache. Tot la această vârstă, tinerele mai pot merge la cosmetică, pentru un tratament lunar. Măştile pentru curăţarea şi împrospătarea tenului se pot aplica în jurul vârstei de 16-20 de ani, cu recomandarea ca ele să nu fie abrazive.

Potrivit dermatologilor, în intervalul de vârstă 20-30 de ani, tenul începe să devină mixt, pentru că glandele sebacee vor funcţiona şi în funcţie de activitatea hormonilor. „De la 30-35 de ani, apar riduri fine sau de expresie, care se văd. Acum este momentul în care vom folosi creme antirid, îndeosebi în anotimpul rece. Trebuie ştiut încă că, orice cremă antirid, indiferent de preţul sau marca ei, nu «şterge» ridurile. Ea ajută doar la întârzierea apariţiei ridurilor”, atenţionează dr. Viviana Iordache. De aceea, prevenirea este foarte importantă şi se impune utilizarea unei creme de calitate cât mai devreme. „Dacă la 30 de ani îi vom asigura tenului nostru o bună hidratare, la 40 de ani vom avea mai puţine riduri. Însă este târziu să începem să ne dăm cu o cremă antirid la vârsta de 50 de ani”, mai spune dr. Iordache.

Tags: crema  antirid  fete  
2643 vizite
Distribuie pe