Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Sportul impune o dietă adecvată
Gândul  - Vineri, 27 Martie 2009

Nutriţioniştii atrag atenţia că persoanele care doresc să practice sport trebuie să aibe o dietă echilibrată, deoarece există riscul ca orgamismul să cedeze.

Astfel, practicarea unui sport, chiar şi a celui de întreţinere corporală, este foarte solicitantă, iar pentru a atinge potenţialul maxim, corpul trebuie să fie cât mai bine pregatit.

În acelaşi timp, alegerea corectă a alimentelor ajută orgamismul să se menţină mereu în formă, iar o parte esenţială a pregătirii fizice o reprezintă dieta. Specialiştii în nutriţie spun că suplimentele nutritive nu sunt suficiente şi nu oferă organismului energia de care are nevoie pentru a face faţă a cel puţin două ore de sală.

Astfel, sunt recomandate cele trei mese pe zi pentru a crea echilibru între energia consumată la sala de sport şi cea necesară pentru a face faţă antrenamentelor. Carnea – bogată în proteine, fructele şi legumele – bogate în vitamine şi minerale sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie.

Apa are un rol esenţial pentru organism, şi pentru că se pierde rapid în timpul practicării exerciţiilor fizice, specialiştii recomandă împotriva deshidratării consumul a minimum 1 litru pe zi.

Mai mult, consumul de apă nu trebuie limitat în timpul antrenamentelor. În plus, pe piaţă au apărut diferite băuturi speciale pentru sportivi, care conţin electroliţi, carbohidraţi şi alte substanţe nutritive.

Tags: sport  dieta  potrivire  
1667 vizite
Distribuie pe