Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ţii dietă? Cum ştii ce lichide ai voie să consumi?
Gândul  - Luni, 27 Iulie 2009

Specialiştii în nutriţie spun că persoanele care încep o cură de slăbit nu acordă importanţă lichidelor pe care le consumă. Medicii afirmă că, pentru a avea rezultatele dorite, nu este suficient să acorzi atenţie doar alimentelor pe care le mănânci.

Apa este lichidul de bază în dietele de slăbit, spun nutriţioniştii. Este recomandată atât apa minerală, cât şi cea plată, deoarece, pe lângă faptul că oferă organismului hidratarea de care are nevoie, stimulează arderea grăsimilor.

În plus, acest lichid păstrează un echilibru în organism, astfel că persoanele care au băut apă în timpul curei nu vor mai pune niciun kilogram la loc, bineînţeles dacă urmează un stil de viaţă sănătos, fapt ce include, pe lângă dieta echilibrată, şi sportul. În acelaşi timp, apa este un catalizator pentru organism, evitându-se, astfel, retenţia de lichid.

Mai mult, nutriţioniştii spun că opt pahare de apă rece duc la arderea a 62 de calorii din organism, iar un astfel de consum timp de o săptămână duce la arderea a 430 de calorii. Atunci când organismului i se oferă alte lichide în afară de apă, pe lângă riscul de deshidratare care poate apărea, metabolismul îşi încetineşte funcţiile, iar grăsimile se ard mai încet.

Cafeaua este ideală atunci când vrei să slăbeşti, deoarece această băutură ajută la „arderea” grăsimilor. În plus, stimulează digestia şi accelerează tranzitul intestinal lent. Medicii nutriţionişti recomandă o ceaşcă de cafea după masă. Pentru persoanele care doresc să îşi îndulcească cafeaua se recomandă două- trei linguri de lapte, de preferat cu conţinut redus de grăsime. Zahărul sau zaharina trebuie evitate.  

Ceaiul verde - ideal pentru persoanele care sunt la dietă, deoarece este bogat în antioxidanţi. De asemenea, acest tip de ceai accelerează arderile şi digestia. Medicii nutriţionişti recomandă consumul a cel puţin o cană de ceai verde persoanelor aflate la dietă. Sucurile de fructe trebuie alese cu mare atenţie, spun specialiştii, deoarece anumite fructe, precum bananele sau strugurii, încetinesc procesul de slăbire, mai ales că sunt bogate în zaharuri. Nutriţioniştii recomandă evitarea cumpărării acestor sucuri din magazine, deoarece concentraţia de zahăr este extrem de mare.

Sucurile din grepfrut şi cele de portocale sunt cele indicate, deoarece sunt bogate în vitamina C, „ard” grăsimile şi accelerează digestia. Laptele este un alt lichid recomandat în dietă, deoarece are un conţinut caloric destul de mic. Nutriţionişti atenţionează însă asupra conţinutului scăzut de grăsime pe care laptele trebuie să-l conţină. În plus, laptele este recomandat deoarece oferă senzaţia de saţietate.

Un pahar de bere poate avea până la 300 de calorii

Băuturile alcoolice şi răcoritoarele carbogazoase trebuie evitate în timpul dietei, spun medicii nutriţionişti. Aceste băuturi au un conţinut ridicat de zahăr, iar raportul caloric la suta de mililitri este la fel de dăunător pentru persoanele care doresc să slăbească. Un pahar de bere poate avea până la 300 de calorii.

Tags: lichid  dieta  recomandari  
3390 vizite
Distribuie pe