Ciupercile ar putea reduce riscul de cancer mamar, pentru că acestea conţin mai multe vitamine şi proteine la un loc, comparativ cu fructele şi legumele, susţin cercetătorii de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud.
„Ciupercile conţin vitaminele B, B1, B2, B3 şi B6. De asemnea, ciupercile mai conţin minerale esenţiale precum potasiu, cupru, fosfor, fier şi siliciu, pe care majoritatea fructelor şi legumelor nu le conţin, iar acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de cancer”, precizează doctorul nutriţionist Sarah Schenker.
Specialiştii menţionează că ciupercile diluează sângele, lucru care reduce şansele de a suferi de un infarct. Un alt studiu al cercetătorilor de la Universitatea Pennsylvania arată că ciupercile au cel mai puternic antioxidant, şi anume ergothioneine-L, care conţine de 12 ori mai mult ca germeni de grâu şi de patru ori mai mult decât de ficat de pui.
Din cele peste 2.500 de specii de ciuperci, cercetătorii s-au concentrat mai mult pe cele exotice, pentru că aceste specii nu prea au fost luate în consideraţie şi se pare că aceste ciuperci conţin foarte multe proteine benefice sistemului imunitar.