Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
Ce legătură există între gemetele din dormitor şi orgasm
Gândul  - Vineri, 28 August 2009

„Vinovat” de orgasmul femeilor este un nerv, numit “vag”, potrivit oamenilor de ştiinţă americani. Acesta este responsabil de comunicarea dintre creier şi corp. Nervul vag se “activează” în timpul actului sexual, iar acesta îşi face simţită prezenţa prin gemete.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din New Jersey spun că intensitatea gemetelor este strâns legată de atingerea orgasmului. Aceştia au constatat că atunci când fredonăm o melodie care ne place, nervul vag se “excită”, iar cu cât intensitatea sunetelor scoase este mai puternică, cu atât orgasmul va fi mai intens.

În timpul actului sexual, toate femeile au aceeaşi reacţie psihică: respiraţia le este sacadată, iar bătăile inimii sunt accelerate. Din această cauză apar gemetele. Specialiştii spun că nu există un sunet anume al femeilor atunci când au orgasm, dar că intensitatea gemetelor este o chestiune extrem de persoanală. Cu alte cuvinte, ţine de fiecare persoană în parte.

Mai mult, cele mai multe femei folosesc acest mod de exprimare inconştient. Se întâmplă însă ca uneori să fie şi conştient, pentru a-şi flata partenerul sau pentru a-şi excita partenerii. Specialiştii spun că gemetele apar de cele mai multe ori atunci când femeia este aproape de a atinge orgasmul.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia bărbaţilor că gemetele nu sunt o dovada clară că femeia se simte bine alături de partener. Există şi cazuri în care gemetele ascund lipsa plăcerii de a avea relaţii intime. “Primul indiciu după care trebuie să te ghidezi dacă partenera simte plăcere în timpul actului sexual este relaxarea. Dacă are muşchii încordaţi, ca şi cum s-ar pregăti să ia startul la maraton, e clar că nu a intrat încă în starea potrivită pentru a primi plăcere”, explică prof. dr. Barry Komisaruk, coordonatorul studiului.

Mai mult, bărbaţilor le place să audă gemete de plăcere în timpul actului sexual. Astfel, în cadrul unui studiu efectuat de o altă universitate, bărbaţilor li s-au arătat fotografii ce înfăţişau un act sexual: Ei au privit mai mult chipurile femeilor decât poziţiile cuplului. Specialiştii spun că acest lucru s-a întâmplat pentru că respectivii încercau să identifice semne care să demonstreze că femeilor surprinse în imagini chiar le provoca plăcere actul în sine.

Muzica influenţează pofta de sex

O altă cercetare în domeniu demonstrează importanţa muzicii în timpul actului sexual. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh din Statele Unite au chestionat, în cadrul unui studiu, 711 adolescenţi referitor la viaţa lor sexuala şi asupra preferinţelor muzicale pe care le au.

Specialiştii au constatat că persoanele care ascultă în mod obişnuit melodii cu versuri explicite şi conţinut sexual sunt de două ori mai dornici să-şi înceapă viaţa sexuală, spre deosebire de adolescenţii care ascultă muzică “cuminte”.

În acelaşi timp, experţii au constatat că unii dintre subiecţi şi-au început viaţa sexuală în timp ce ascultau acest gen de muzică. Potrivit cercetătorilor, versurile cu tentă sexuală fac referire la relaţia intimă ca fiind mai degrabă un act fizic, decât unul de iubire.

Tags: orgasm  gemete  sex  
4287 vizite
Distribuie pe