Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Una din cinci femei se îngraşă după primul an de căsătorie
Gândul  - Joi, 3 Decembrie 2009

Femeile nu mai sunt preocupate de silueta lor după primul an de căsătorie, relevă un studiu britanic.

Luarea în greutate începe chiar în prima lună de mariaj, iar după un an de căsătorie una din cinci femei ajunge să se îngraşe cu până la 9,5 kilograme.

Pentru a ajunge la acestă concluzie, o companie de iaurt a intervievat 3.000 de femei măritate despre felul în care le-a schimbat căsătoria mentalitatea sau felul de a fi.

Rezultatele au arătat că femeile măritate nu mai sunt preocupate de felul în care arată, iar luarea în greutate după puţin timp de la căsătorie nu pare să fie o problemă.

În plus, 42 la sută dintre participantele la studiu au răspuns că, după ce au făcut marele pas, se simt mult mai relaxate faţă de soţ, şi nu refuză să mănânce ori de câte ori au ocazia. În acelaşi timp, 22 la sută dintre voluntare au răspuns că după ce relaţia lor a devenit oficială nu au mai simţit nevoia să îşi impresioneze partenerul de viaţă.

Plictiseala şi stresul reprezintă principalul motiv pentru care 36 dintre femei s-au îngrăşat după ce şi-au pus verigheta pe deget, iar mâncarea devine astfel un mod de exprimare a frustrărilor şi de auto-consolare.

Talia de viespe contează până la căsătorie

Studiu mai arată şi faptul că femeile acordă o importanţă deosebită aspectului fizic cu câteva luni înainte de a se căsători. Motivul este acela de a încăpea în rochia de mireasă. Interesul pentru aspectul fizic scade şi datorită siguranţei oferite de statutul matrimonial. Faptul că s-au căsătorit le oferă femeilor un plus de siguranţă; odată ce s-au măritat, şansele de a fi părăsite de soţ, pe motiv că s-au îngrăşat, sunt reduse.

Bărbaţii căsătoriţi îşi găsesc mai uşor un loc de muncă

Un studiu al Centrului Naţional de Statistică din Marea Britanie arată că bărbaţii căsătoriţi îşi găsesc mult mai uşor un loc de muncă, comparativ cu bărbaţi celibatari. Pentru a ajunge la această concluzie, specialişti britanici au analizat datele de angajare a 2.368 de bărbaţi, din perioada 1991 şi 2006.Psihologii spun că bărbaţi care sunt căsătoriţi sunt mai motivaţi în găsirea unui loc de muncă, deoarece au o familie de întreţinut.

De cealaltă parte, angajatorii consideră că un bărbat însurat reprezintă mai multă stabilitate şi încredere, comparativ cu un celibatar. Concluziile studiului arată că un bărbat şomer dar care este căsătorit are cu 33 la sută mai multe şanse să îşi găsească un loc de muncă, în timp ce persoanele de sex masculin cu studii superioare, dar celibatare, au cu 22 la sută mai multe şanse de angajare, iar un credit ipotecar le-ar creşte şansele cu 27 la sută.

Tags: femei  maritate  grase  
11672 vizite
Distribuie pe