Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
În România se trăieşte cel mai prost din UE şi la egalitate cu Moldova
Libertatea  - Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Ocupând locul 53 într-un top alcătuit din 194 de ţări, în România viaţa nu ar părea atât de grea. Când însă aflăm că suntem ultima ţară din Uniunea Europeană în acest top, cu nouă poziţii mai jos decât Bulgaria şi la egalitate de puncte cu Republica Moldova, lucrurile nu mai stau atât de bine.

Tot 65 de puncte, ca ţara noastră şi fraţii de peste Prut, au acumulat şi Insulele Cayman. Dacă tot vine vorba de vecini, atunci e bine de ştiut că Ungaria ocupă locul 20 în acest clasament.

Studiul este realizat anual în luna ianuarie după următoarele criterii: costul vieţii, timp liber şi cultură, economie, mediu, nivel de libertate, sănătate, infrastructură, riscuri şi securitate, climat.

Ca siguranţă a cetăţeanului, România stă "la fel de bine" ca şi Botswana, Egipt sau Mexic, fiind, bineînţeles, depăşită de Bulgaria.

Din punct de vedere economic ne putem compara cu state precum Bhutan sau Trinidad Tobago. La sănătate, cu 65 de puncte, ne clasăm pe la mijlocul ierarhiei, la egalitate de puncte cu Guatemala şi în spatele Bulgariei.

În fruntea clasamentului se află Franţa şi Australia, urmate de Elveţia, Germania, Noua Zeelandă, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Belgia, Canada şi Italia, în timp ce Marea Britanie nu ocupă decât poziţia 25.

Codaşele clasamentului din acest an sunt Afganistan, Ciad, Sudan, Yemen şi Somalia, cea din urmă cu 0 puncte la capitolele timp liber - cultură şi libertate.

Tags: nivel  trai  romania  ue  studiu  
8918 vizite
Distribuie pe