Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Sătmăreanul care desenează pe trupuri
Sergiu Lenghel  - Vineri, 29 Ianuarie 2010

Într-o cămăruţă de la parterul unui bloc de pe Bulevardul Transilvania, aproape colţ cu strada Mircea cel Bătrân, s-a deschis în decembrie singurul studio de tatuaj din Satu Mare, în care un tânăr de 31 de ani, Csaki Attila, un profesionist cu certificat din partea Asociaţiei Tatuatorilor din Transilvania, îşi aşteaptă clienţii.

 

Cei pasionaţi de această artă străveche se cam cunosc între ei într-un oraş atât de mic, aşa că vestea s-a aflat repede în comunitatea lor şi aproape că nu trece nici o zi în care să nu sune telefonul lui Attila pentru o nouă comandă.

 

L-am găsit în plină activitate, făcând un nou model pe corpul celui mai tatuat sătmărean la ora actuală, cunoscut de toţi după porecla Indian, nu degeaba.

El are tatuate pe jumătate din corp portrete de indieni şi simboluri specifice motocicliştilor, dar nu vrea să se oprească aici. Nu se va lăsa până nu va fi tatuat şi pe picioare. Cea mai recentă lucrare a făcut-o într-o zonă mai sensibilă, în jurul mărului lui Adam, unde are tatuat un citat al legendarului Indian Larry, celebru constructor de motociclete, care a murit în urmă cu cinci ani.

 

„Eu practic această artă de la vârsta de 16 ani, chiar eu mi-am făcut singur primul tatuaj pe picior. Atunci foloseam pixul şi rotringul, cu tuşuri cumpărate din librării" - spune Csaki Attila.

 

Acum a ajuns să-i tatueze pe sătmărenii interesaţi, iar aceştia vin la atelierul lui în număr destul de mare, atât băieţi, cât şi fete.

 

"Fiecare vine cu ideea lui, dar se poate inspira şi din cataloagele noastre. Fetele doresc în special fluturaşi şi vor tatuajul pe umăr, şold sau gleznă. Dacă tatuajul este mai mare, scade preţul. O lucrare costă 1,3 lei/cmp şi, de obicei, îmi ia cam o oră-două s-o fac, depinde bineînţeles de dimensiune" - explică Attila.

 

El mai spune că a avut şi solicitări mai ciudate, cum ar fi tatuajul în buză, iar mai nou au venit cupluri care vor să aibă declaraţii de dragoste ca amintire pe diferite zone ale corpului. Minorii care vor să fie tatuaţi trebuie să vină cu o declaraţie pe proprie răspundere din partea părinţilor, din care să reiasă că aceştia sunt de acord.

 

Cei care vor să se convingă pe propria piele de arta maestrului Csaki Attila, pot să ia legătura cu el la numărul de telefon 0770-370.880.

 

Tags: tatuaj  csaki attila  dark art  
19861 vizite
Distribuie pe
Moroz marius
Salut ptr cit imi faci un tatuaj un rozalie la got cu cruciulita multumesc
2018-07-20 20:28:42