Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Mantou romantic de iarnă
Evenimentul Zilei  - Marti, 11 Noiembrie 2008
Se poartă materialele naturale, din lână sau caşmir.

Toamna care tocmai pleacă şi iarna care se anunţă ne obligă să mergem la cumpă rături în căutare de haine groase. Sunt multe de luat, dar vedeta ţinutei va fi mantoul.

Orice lungime e la modă

Fie că este scurt, fie că alegeţi unul lung, gen palton, veţi fi la modă. „Pentru această iarnă am creat mantouri de toate lungimile, şi foarte scurte, şi trei sferturi, şi lungi. Importantă este însă linia romantică, cu încreţituri pe guler, talie sau buzunare, încreţituri care au creat volum“, afirmă Ana Zdravcu, designerul casei de modă Heliotrop. Tendinţele ecologice se aplică de mulţi ani şi în creaţiile vestimentare, astfel că în această iarnă mantoul trebuie să fie obligatoriu din materiale naturale, gen lână sau caşmir. „Culorile mantourilor variază de la bej la brun, trec prin nuanţe de olive şi verde, ajung în cealaltă extremă la roşu-indigo şi se finalizează cu negru clasic“, afirmă Ana Zdravcu. În ceea ce priveşte accesoriile, se poartă beretele şi fularele lungi, cât mai colorate.

Tricotaje cu efecte 3D

Pentru zilele cu temperaturi pozitive, puteţi pregăti jachete îndrăzneţe cu mâneci clopot sau stil kimono, pe care le puteţi asorta cu succes la pantalonii cu talie înaltă. „O tendinţă nouă a acestei toamne este haina piramidă, cu guler amplu sau asimetric, ridicat în jurul gâtului. Dacă alegeţi un stil sport, atunci jacheta trebuie să fie neapărat din piele sau tweed cu inserţii din piele, tip biker“, spune designerul Anita Toma.
 
Nu trebuie să aruncaţi paltonul gri de anul trecut, dar este absolut necesar să-l accesorizaţi cu detalii foarte colorate. „Alegeţi purpuriul şi albastrul. Hainele din toamna asta au forme exagerate, gulere uriaşe şi buzunare «inteligente», în care să ascundem tehnologia de care ne despărţim cu greu“, afirmă designerul Anita Toma.

Pe sub mantou trebuie să aveţi haine în culori energice, cu texturi bogate, materiale naturale şi imprimeuri. „Un «must have» al sezonului sunt pantalonii cu talie înaltă şi care se termină deasupra gleznei. Jeanşii «skinny» se pot purta şi acest sezon, dar trebuie să aveţi grijă la lungime. Creatorii au ales pentru acest sezon, ca element de senzualitate, dezvelirea gleznei şi trebuie să ţineţi cont de aceasta atunci când alegeţi pantalonii sau încălţările“, spune Toma.

Revin în modă şi tricotajele, cu gulere pline de fantezie, ample şi efecte 3D. Elementele croşetate manual creează transparenţă şi un aer retro prin suprapuneri pe alte texturi.

MODA LA PICIOARE
 
Dresuri cu imprimeu şi tocurile cui


Se poartă dresurile cu imprimeu „art deco“ sau carouri şi şosetele colorate, până la genunchi ori până la gleznă, asortate la ghetele scurte. „Marile case de modă, precum D&G sau Moschino, propun imprimeuri aproape tatuate şi chiar cu paiete cusute pe dresuri“, afirmă designerul Anita Toma. La capitolul încălţăminte, se întorc tocurile „cui“ tip stilet, foarte înalte, sexy şi incomode. Le vedem în prezentări, le admirăm, dar ştim că sunt greu de purtat. Vestea bună e că şi platformele cu tocuri înalte, dar groase, sunt în trend. „Se poartă ghetele până la gleznă sau cizmele ce depăşesc genunchiul, din piele întoarsă, piele de crocodil sau bicolore“, spune Anita Toma.

Tags: mantou  romantic  iarna  
5236 vizite
Distribuie pe