Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Beauty Days Satu Mare 2012
Veronica Hodas  - Duminica, 11 Noiembrie 2012

Grand Mall Satu Mare a fost în acest week-end gazda evenimentului Beauty Days, organizat de Camera Meșteșugarilor, cu sprijinul Primăriei Satu Mare.


 

Evenimentul a început sâmbătă dimineață cu mai multe seminarii de coafură susținute de membrii Intercoiffure România. Este vorba de Cristina Ciucă, președinte - București, Amarandei Viorica, membru - Iași, Georgeta Marin, membru - București, Adrian Colesniuc, membru – Brașov, Gârbea Eva, membru - Miercurea Ciuc. Aceștia au prezentat tendințele anului 2013 în materie de tunsori, cocuri și coafuri elegante.


 

Finalul zilei de sâmbătă a fost reprezentat de Seara Designerilor, care s-a aflat la cea de-a treia ediție. Colecțiile prezetate au fost ale unor creatori de modă consacrați din Satu Mare, dar și ale tinerelor talente din acest domeniu.


 

Sala a fost arhiplină, din public nu au lipsit nici oficialitățile orașului, printre care s-au numărat primarul Dorel Coica, viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi, sau candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Ciprian Ardelean.


 

În cadrul Serii Designerilor, Andrasi Zsuzsanna, absolventă a Facultății de Arte și Design din Cluj Napoca, specilitate Design Vestimentar, și-a prezentat colecția „Origami Spin” care are ca temă principală cercetarea și investigarea unor tehnici noi din arta origami în vestimentația contemporană. Punctul de plecare îl constituie plierea materialului, dând naștere unui nou univers format prin repetarea ritmică a structurilor recent create.
 


 

Colecția designerului Agota Tompos, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și absolventă a Universității Naționale de Artă București, poartă denumirea de Minimal Whites. Se construiește în jurul conceptului de minimalism din perspectiva contemporanității.


 
Definitoriu pentru filosofia orientală, minimalismul este prezent în toate formele de artă, în arhitectură, creație vestimentară, promovând ideea de a utiliza strictul necesar. Exprimă simplitate și puritate prin linie, formă, volum, materialitate și cromatică neutră.
 


 

Alina Fîrte, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design „Ion Andreescu”, secția Design Vestimentar, a prezentat noua colecție vestimentară intitulată ”Alinka black gold”.
 

 

Colecția are ca temă rochia neagră, care trebuie să fie prezentă în garderoba fiecărei femei, amprenta Alinka fiind accesorizată cu aplicații aurii și argintii, unele cusute, unele prelucrate la cald. Alina a mai îmbrăcat persoane cunoscute precum Gina Pistol, Monica Columbeanu și Tara Holtea.
 


 

O altă colecție prezentată a fost cea a designerului Georgia Ciontoș din Carei, absolventă a Facultății de Arte și Design Vestimentar din Timișoara. În cadrul evenimentului, manechinele au îmbrăcat noua colecție ”Fusion”, care are ca temă integrarea în natură și respectarea mediului înconjurător. ”Fusion” este o colecție haute-couture, cu elemente preluate din natură, transpuse pe ținutele vestimentare cu ajutorul aplicațiilor create manual din material plastic reciclabil.
  

Singurul designer de sex masculin care și-a prezentat creațiile vestimentare a fost Ciprian Crăciun, absolvent al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginerie ”Herman Oberth”, specialitatea ”Tehnologia Tricoturilor și Confecțiilor”. La Seara Designerilor a prezentat o colecție formată din zece piese vestimentare, cinci pentru femei și cinci pentru bărbați.
 


 

Seara a fost încheiată de colecția organizatoarei evenimentului, Alena Ignătescu  în colaborare cu specialiștii Intercoiffure România, care au făcut un adevărat show de modă şi coafură.


 

În cadrul evenimentului Beauty Days, ea a prezentat o colecție nouă, intitulată ”Brock Art”, inspirată din stilul baroc, în forme și linii, piesele vestimentare ale colecției fiind confecționate din piele în combinație cu mătase și mouseline. Pielea este perforată după desenul specific țesăturii brocard, dând impresia unei dantele.

 

5740 vizite
Distribuie pe