Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Soluţii pentru combaterea insomniei
Libertatea  - Vineri, 20 Februarie 2009

Tulburările de somn, foarte frecvente în ultimul timp, sunt cauzate de nerespectarea ritmului biologic al organismului, de activitatea susţinută ore întregi în timpul zilei şi de starea de hiperactivitate a minţii.

Specialiştii în domeniu atrag atenţia că grijile, temerile şi planurile ocupă cea mai mare parte a dialogului mintal interior al unei persoane. El devine foarte intens seara, înainte de culcare, atunci când este linişte în jur şi organismul se pregăteşte să intre în stare de repaus.

Uitatul la televizor şi lucratul la calculator până târziu au un efect de agitare minţii, ca urmare a miilor de informaţii pe care aceasta le primeşte atât pe cale vizuală, cât şi auditivă.

Problema se poate rezolva dacă asculţi muzică de relaxare şi aprinzi lumânări parfumate. Homeopatic, se recomandă o formulă complexă, numită “Formula 8”, care conţine avena sativa (ovăz), valeriană, passiflora (un supliment alimentar) şi zincum valerianum. Combinaţia acestor remedii induce apariţia somnului.

Tags: insomnie  probleme  rezolvare  
2254 vizite
Distribuie pe