Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Bărbaţii se îndrăgostesc în 8,2 secunde
Evenimentul Zilei  - Vineri, 27 Martie 2009
Un bărbat care priveşte pentru prima oară o femeie are nevoie, în principiu, de doar 8,2 secunde pentru a se îndrăgosti de aceasta.

O limitare a duratei privirii semnalează că bărbatul nu o consideră pe femeie atractivă, scrie „The Daily Telegraph”. În cazul femeilor, situaţia e diferită, pentru că privirile acestora îi urmăresc pe bărbaţi pentru aceeaşi durată, chiar dacă îi consideră sau nu atractivi.

În vreme ce arată cu exactitate cât de repede se înfiripă dragostea, matematica poate calcula şi cât de rapid se destramă relaţiile. Un profesor de la Univesitatea Oxford, care a derulat un experiment cu 700 de cupluri, a reuşit să prezică divorţurile cu o acurateţe de 94%.

Concret, fiecare cuplu a fost îndemnat să discute despre un subiect sensibil - sex, bani, relaţiile cu socrii - timp de 15 minute. Apoi, soţii au primit un punctaj aferent sentimentelor afişate. Umorul, fericirea şi afecţiunea au primit punctaj maxim, în vreme ce dispreţul a primit un punctaj minim.

Compararea emoţiilor partenerilor de viaţă a oferit, ulterior, gradul de probabilitate pentru o eventuală despărţire. Cercetătorii de la Oxford au şi împărţit cuplurile în cinci categorii. Cuplul în care partenerii se susţin unul pe celălalt, cuplul în care partenerii evită situaţiile conflictuale, cuplul volatil, unde relaţia este instabilă, cuplul ostil, care nu lasă loc pentru comunicare şi cuplul ostil-detaşat, în care un partener este gata de ceartă, iar celălalt, dornic să o evite.

Tags: barbati  dragoste  timp  
2067 vizite
Distribuie pe