Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
România intră în derapaj sexual
Evenimentul Zilei  - Luni, 22 Iunie 2009
După 50 de ani de sex cu lumina stinsă, românii se aruncă în cele mai bizare experimente sexuale, de la iubirea cu animalul din curte, până la satisfacerea cu deodorante.

Raporturi sexuale cu minori şi acte de incest din ce în ce mai dese, animale „convinse” să facă amor cu stăpânele, deodorante folosite nu doar cu scopul eliminării mirosului de transpiraţie, toate aceste manifestări ale deviaţiilor sexuale au început să pară aproape normale în România.

Mai mult, detaliile picante din recentul deces al actorului David Carradine sau dependenţa maladivă de sex a lui David Duchovny pălesc pe lângă dorinţa sexuală crescândă a românilor faţă de copiii lor sau ai altora.

Psihologii şi poliţiştii apreciază că situaţiile mediatizate sunt doar „vârful aisbergului”, rămânând ascunse publicului în imensa lor majoritate.

Minorii, victimele „inventivităţii” sexuale


Numărul cazurilor de raporturi sexuale cu minori este în creştere, anul trecut poliţiştii finalizând nu mai puţin de 372 asemenea cazuri, potrivit datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Statistic vorbind, totalul din 2008 are toate şansele să fie depăşit de cel al anului în curs, pe primele cinci luni ale acestui an înregistrându-se deja 173 de cazuri, iar „vârful de sarcină” al acestor infracţiuni va fi atins mai spre toamnă-iarnă.

Şi cazurile de incest sunt pe un trend ascendent, în 2008 având loc cu 10 mai mult decât în 2007. Pe lângă cazurile finalizate, oficialii IGPR spun că mai există destule situaţii în care reclamaţiile sunt retrase, victimele căzând la un acord cu făptuitorii. Numai în perioada ianuarie 2004-iunie 2009, poliţia a soluţionat peste 8.300 de infracţiuni privitoare la viaţa sexuală. Potrivit specialiştilor în psihologie, pedofilia şi celelalte tipuri ale deviaţiilor sexuale nu îşi au motivul doar în restricţiile impuse în anume situaţii, ci şi în evenimentele din copilăria celor care le manifestă.

Doamna cu căţelul

Nu este vorba despre nuvela scrisă de A.P. Cehov acum 110 ani, ci despre un fapt filmat recent şi difuzat pe internet
de ziariştii de la publicaţia „Gorj Domino”. Pelicula arată explicit cum o bătrână de 73 de ani îşi convinge câinele s-o „alinte” lasciv. Exemplele recente pot continua. La începutul acestui an, o arădeancă de 37 de ani s-a prezentat la spitalul judeţean pentru extragerea unui tub de spray din anus. Medicii i-au rezolvat problema, dar pacienta a refuzat să dea vreun amănunt despre modul în care obiectul respectiv a ajuns în acea zonă intimă.

Cu un an mai devreme, o puştoaică de 12 ani se prezenta la acelaşi spital cu un minivibrator blocat în vagin. Ea a recunoscut că folosea aparatul destul de frecvent. Dacă în ultimele două cazuri deviaţiile pot fi şi din motive endocrine, în cel al bătrânei situaţia este mult mai problematică. „Este o situaţie patologică, ce nu mai poate fi corectată doar prin psihoterapie, mai ales că şi persoana respectivă conştientizează ceea ce a făcut”, sunt de părere psihologii care au mai urmărit astfel de probleme.

Mass-media şi scleroza, printre cauze


Lidia Căruntu, medic primar neuropsihiatru la Spitalul Universitar „Sfântul Spiridon” din Iaşi, defineşte pornirile ciudate sau violente ale „devianţilor”. „Este vorba de două mari probleme: prima ar fi inhibiţia activităţii sexuale şi a doua - deviaţiile comportamentului sexual. Aceste deviaţii sunt definite ca acte nefireşti legate de activitatea sexuală, constituind un comportament antisocial, un atentat la morala publică, având implicaţii medico-legale, atunci când se produc în public sau cu brutalitate, violenţă”, explică neuropsihiatrul.

Din activitatea sa de peste 30 de ani în psihiatrie, medicul Lidia Căruntu a remarcat că problemele sunt mult mai complexe decât par: „Educaţia deficitară primită acasă, la şcoală sau în societate, ar fi primul motiv de existenţă al „devianţilor”, mai ales dacă este vorba despre cei tineri. Să nu uităm că ei deja consideră că manifestările contra naturii sunt în normalitate, pentru că aşa le-au fost prezentate în mediul lor de informare. Printre pacienţii mei se număra şi un copil bolnav de HIV, care începuse să practice perversiuni sexuale exact din acest motiv, deşi ştia că le poate face rău celor din jur. În timp ce la bătrâni intervin alte boli psihice - scleroza, demenţa”, mai constată psihiatrul ieşean. Referitor la aceştia de pe urmă, un alt caz cunoscut este cel al unui bătrân căruia medicii i-au extras din anus un vibrator lung de 30 de centimetri, îşi amintesc cadrele medicale de la Spitalul Municipal Universitar din Capitală.
Tags: deviatii  sexuale  romani  
3655 vizite
Distribuie pe