Locale Altele
Sambata, 25 Martie 2023
Sam, 25 Mar 2023
Bărbaţii au de 5 ori mai multe fantezii sexuale decât femeile
Gândul  - Vineri, 2 Octombrie 2009

Bărbaţii se gândesc de 37 de ori pe săptămână la fanteziilor lor sexuale, în timp ce femeile se gândesc de nouă ori pe săptămână, relevă un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea de Stat California din Los Angeles.

"Fiecare participant, indiferent dacă era de gen masculin sau feminin, a raportat zilnic prezenţa dorinţei sexuale", spune profesorul Pamela Regan, unul dintre autorii cercetării.

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de ştiinţă au intervievat aproximativ 700 de subiecţi, jumătate femei şi jumătate bărbaţi, cu vârsta medie de 25 de ani, privind intensitatea şi frecvenţa dorinţelor sexuale.

Aproape toţi participanţii la studiu au răspuns pozitiv atunci când au fost întrebaţi dacă se gândesc zilnic la fantezii sexuale. Astfel, potrivit rezultatelor, 99 la sută dintre respondenţii de gen masculin au răspuns că au de cel puţin cinci ori pe zi fantezii sexuale, în timp ce 96% dintre femei au recunoscut că au astfel de procupări zilnice.

"Aceste diferenţe pot reflecta procesele de socializare care influentează în mod diferit atitudinea şi comportamentul sexual ale barbaţilor şi femeilor. De asemenea, rezultatele acestui studiu pot reflecta diferenţele de natură biologică, răspunzătoare pentru diferenţierea dintre sexe", spune Leah Atkins, coordonator al cercetării. Specialiştii adaugă că diferenţa biologică dintre cele două sexe putea fi datorată nivelului mai ridicat de hormoni sexuali care se găseşte în organismul masculin.

Femeile visează la prinţi pe cai albi

Specialiştii în sexologie spun că a avea fantezii sexuale este un lucru normal. "Există persoane care se simt vinovaţi, sau cărora li se creează o stare de penibil pentru că au fantezii sexuale. Nu există vreo barieră sau vreo limită în privinţa fanteziilor sexuale. Nu există fantezii bune sau rele. Important este ca partenerul să fie de acord cu ele, atunci când cuplul decide să le pună în practică", explică psihologul Claudiu Ganciu, specialist în sexologie.

În acelaşi timp, psihologul Gabriela Niţă spune că cea mai des întâlnită fantezie sexuală a bărbaţilor este sexul cu alte două femei. "Bărbaţilor le place să fie dominaţi, iar femeilor le place să fie răsfăţate. Încă de mici auzim poveşti de genul "fata săracă şi neajutorată este salvată de un prinţ frumos, călare pe un cal alb". Dacă în viaţa reală nu se întâmplă aşa ceva, atunci am putea pune în practică asta prin intermediul jocului erotic", completează specialistul Niţă.

Specialiştii spun că fanteziile sexuale, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, sunt mult mai incitante cu cât sunt interzise sau prezintă un anumit grad de risc. Astfel, sexul în locul publice ocupă locul doi în fanteziile bărbaţilor şi al femeilor. Sexologii atrag atenţia că nu toţi oamenii sunt făcuţi pentru a da frâu liber fanteziilor sexuale.

Tags: fantezie  sex  barbati  
3765 vizite
Distribuie pe