Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Plăcile din piatră-noul trend în decoraţiunile interioare
Gândul  - Joi, 21 August 2008

Fiind un material natural, piatra poate transforma radical aspectul unei încăperi, fiind uşor de asortat atât ca textură, cât şi ca nuanţe.

Apreciată pentru durabilitatea şi frumuseţea naturală, este disponibilă în diferite texturi şi culori. Deşi, de cele mai multe ori este folosită pentru bucătării, băi sau holuri, piatra a devenit o opţiune curajoasă şi modernă pentru dormitor sau living. Designerii spun că o podea din piatră va crea ideea de spaţiu. Cu alte cuvinte, dacă alegerea mobilei este corectă, camera va părea mai mare.

Cei care au case pe pământ pot opta pentru o podea din piatră la încăperea care dă în terasă, pentru a se crea continuitate. În plus, plăcile din piatră sunt o apropiere de natură, tot mai actuală în rândul designerilor de interior. La fel ca şi în alte domenii, se doreşte eliminarea materialelor artificiale sau prelucrate foarte mult, pentru a se folosi resursele proaspete şi naturale pe care ni le dă natura. Specialiştii recomandă plăcile din piatră finisată pentru un aspect modern şi elegant în încăperile de zi, mai ales la locuinţele din blocuri. Pentru cei care stau la casă, se poate jongla cu diferite forme, culori şi modele de plăci din piatră. Pentru terase pot fi folosite plăcile groase, neuniforme sau cele care au o textură mai rugoasă.

Pentru a continua tematica în bucătărie, baie sau camera de zi, se poate opta pentru plăci asemănătoare, dar care sunt mai puţin aspre. Indiferent de opţiune, designerii vă sfătuiesc să apelaţi la un specialist care vă poate recomanda modele, forme şi texturi de plăci în funcţie de tipul casei, de zona în care locuiţi şi, mai ales, de utilitatea casei, dacă este de vacanţă sau petru traiul zilnic. În plus, cel care vă instalează plăcile din piatră trebuie să fie un bun meseriaş, să potrivească tipul de adeziv la calitatea şi modelul plăcii, pentru a nu risca să se desprindă sau să creeze inflitraţii.

7050 vizite
Distribuie pe