Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Plăcile din piatră-noul trend īn decoraţiunile interioare
Gāndul  - Joi, 21 August 2008

Fiind un material natural, piatra poate transforma radical aspectul unei īncăperi, fiind uşor de asortat atāt ca textură, cāt şi ca nuanţe.

Apreciată pentru durabilitatea şi frumuseţea naturală, este disponibilă īn diferite texturi şi culori. Deşi, de cele mai multe ori este folosită pentru bucătării, băi sau holuri, piatra a devenit o opţiune curajoasă şi modernă pentru dormitor sau living. Designerii spun că o podea din piatră va crea ideea de spaţiu. Cu alte cuvinte, dacă alegerea mobilei este corectă, camera va părea mai mare.

Cei care au case pe pămānt pot opta pentru o podea din piatră la īncăperea care dă īn terasă, pentru a se crea continuitate. Īn plus, plăcile din piatră sunt o apropiere de natură, tot mai actuală īn rāndul designerilor de interior. La fel ca şi īn alte domenii, se doreşte eliminarea materialelor artificiale sau prelucrate foarte mult, pentru a se folosi resursele proaspete şi naturale pe care ni le dă natura. Specialiştii recomandă plăcile din piatră finisată pentru un aspect modern şi elegant īn īncăperile de zi, mai ales la locuinţele din blocuri. Pentru cei care stau la casă, se poate jongla cu diferite forme, culori şi modele de plăci din piatră. Pentru terase pot fi folosite plăcile groase, neuniforme sau cele care au o textură mai rugoasă.

Pentru a continua tematica īn bucătărie, baie sau camera de zi, se poate opta pentru plăci asemănătoare, dar care sunt mai puţin aspre. Indiferent de opţiune, designerii vă sfătuiesc să apelaţi la un specialist care vă poate recomanda modele, forme şi texturi de plăci īn funcţie de tipul casei, de zona īn care locuiţi şi, mai ales, de utilitatea casei, dacă este de vacanţă sau petru traiul zilnic. Īn plus, cel care vă instalează plăcile din piatră trebuie să fie un bun meseriaş, să potrivească tipul de adeziv la calitatea şi modelul plăcii, pentru a nu risca să se desprindă sau să creeze inflitraţii.

6552 vizite
Distribuie pe