Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Tapet pe parchet
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 5 Noiembrie 2008
Una dintre ultimele noutăţi în materie de amenajări este parchetul laminat imprimat cu flori, pietre sau ursuleţi.

Dacă până acum aveam de ales între câteva zeci de nuanţe ale lemnului, specialiştii germani de la Kronotex au reuşit să creeze gama „Design Collection“, cu diverse texturi şi modele care să răspundă oricăror cerinţe de design.

O podea încărcată cu diverse modele impune însă pereţi şi mobilier cu decor simplu, pentru a nu crea o atmosferă obositoare, spun specialiştii.

Variante de decor

Din gama „Design Collection“ fac parte două modele florale „Paloma“, care jonglează cu lumea visului din Art Nouveau şi îmbină contraste de lumină-întuneric. Surprinzător este modelul de piatră „Fengshui-Stone“, menit să ne amintească de o plimbare pe ţărm.

Cei care doresc să ofere copiilor lor o atmosferă deosebită au la dispoziţie un produs plin de culoare şi personalitate, parchetul laminat Bambino destinat decoră rii camerei copiilor. Bineînţeles, modelul are două variante, pe roz şi pe bleu.

Nevoia de a echilibra balanţa vieţii cotidiene agitate se reflectă în nevoia de a aduce natura înapoi în viaţa noastră. Ca răspuns, multe tendinţe în pardoseli sunt axate pe teme naturale.

Reguli de amenajare

Pardoselile sunt cele care stabilesc tonul unei camere, aspectul şi atmosfera acesteia. Acest tip de parchet cu flori, pietre sau diverse alte desene se poate folosi pe întreaga suprafaţă a camerei sau zonal, în combinaţie cu un parchet cu decor natural, de lemn.

„Având întreaga podea acoperită cu un parchet cu model încărcat, este necesar ca în restul camerei să se păstreze simplitatea, atât în ceea ce priveşte zugrăveala, cât şi mobilierul. Dacă se optează totuşi pentru pereţi coloraţi, sunt indicate nuanţele de bej, fildeş sau gri“, recomandă arhitectul Oana Nasta.

O altă variantă de amenajare poate fi cea „combinată“, în care parchetul cu desene să fie folosit ca accent, pe post de contur pentru o anumită zonă sau central, sub o masă de discuţii, de exemplu.

DETALII TEHNICE

Se pretează la încălzirea prin pardoseală


Parchetul laminat cu imprimeuri este dotat cu sistem de montare şi îmbinare Clic2Clic şi se pretează la încălzirea prin pardoseală. De asemenea, prin calităţile sale (parchetul se pretează traficului comercial mediu) şi designul deosebit, acest parchet laminat este potrivit şi pentru decorarea birourilor sau a spaţiilor destinate celor mici. Gama „Design Collection“ de la Kronotex este comercializată în reţeaua magazinelor Proges, la preţul de 39,99 lei/mp.

Dincolo de parchet, o nouă dimensiune a decorului interior este adăugată de inovația tapetului foto personalizat de la fototapet.art. Tapetul foto personalizat devine o opțiune tot mai căutată pentru cei care doresc să-și exprime individualitatea și să creeze ambientul dorit în propriul cămin. Transformând orice fotografie sau design într-o operă de artă pe perete, tapetul personalizat oferă posibilitatea de a aduce momente personale, peisaje relaxante sau orice alt vis vizual la viața de zi cu zi a camerei tale.

Tags: parchet  laminat  tapet  
7762 vizite
Distribuie pe