Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Cum îţi alegi draperiile
Gândul  - Luni, 1 Septembrie 2008
Draperiile pot fi asortate la mobila din lemn cu sticlă, la cea cu aplicaţii din oţel, dar şi la cea îmbrăcată în tapiţerie.

Dacă nu ştiţi ce să alegeţi şi nu vă permiteţi sfaturile unui specialist, ţineţi cont de asortarea culorilor, a materialului şi a modelului, în aşa fel încât încăperea să arate ca un întreg. Ca să arate bine, prindeţi-le cu inele sau direct de galerii, ca, în timpul zilei, să pot fi date la o parte, prinse cu panglici sim ple, ciucuri sau alte accesorii. La fel de elegant este să folosiţi un mâner prins discret în perete. Modelul mânerului poate fi asortat cu un element din mobilă sau covor.

Materialul din care sunt făcute draperiile poate avea un imprimeu discret, dar cu un fir lucios, care îi va da un aer sculptural. La fel de bine se pot asorta şi draperile cu două-trei culori sau în degrade. Celor mai îndrăzneţi, designerii le recomandă decorarea camerei în pastel şi asortarea unei draperii într-o culoare puternică, ceea ce dă o notă de modernitate încăperii.

Romanticii pot alege o draperie din saten sau dintr-un material lucios, vaporos şi subţire, într-o culoare dulce: roz, crem, vernil. Foarte elegantă este o draperie dintr-un material fin, mai lungă decât înălţimea camerei, care să cadă, aparent neglijent, pe podea.
6894 vizite
Distribuie pe