Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Flirtul la serviciu sporeşte randamentul
Gândul  - Joi, 5 Noiembrie 2009

Persoanele care flirtează la locul de muncă au parte de mai multă energie pozitivă şi dau un randament mai mare atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetări realizate de un sexolog norvegian.

Una dintre explicaţiile oferite de specialist a fost aceea că, atunci când doi colegi de serviciu sunt îndrăgostiţi unul de celălalt, aceştia reuşesc să-şi facă treaba mai cu spor şi nu sunt foarte deranjaţi atunci când se întâmplă să rămână la birou peste orele de program, fapt care este în beneficiul companiei angajatoare.

Sexologul norvegian Elsa Aalmas a ajuns la această concluzie după ce a realizat un studiu pe un eşantion de aproximativ 500 de persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani.

În urma interpretării rezultatelor obţinute, sexologul a ajuns la următoarea concluzie: una din cinci persoane a recunoscut că a avut cel puţin o relaţie amoroasă cu un coleg de serviciu, iar un cuplu din zece s-a format la locul de muncă.

"Flirtul şi întreţinerea de relaţii sexuale cu un coleg de serviciu sunt extrem de benefice, atât pentru formarea profesională a persoanelor respective, dar şi pentru companie. Angajaţii implicaţi în astfel de relaţii devin mai profesionişti şi dispare eterna problemă a rivalităţii cu ceilalţi angajaţi. Sunt mult mai productivi şi formează, într-adevăr, o echipă, susţinându-se unul pe altul", explică cercetătoarea Elsa Aalmas.

Specialista mai consideră că relaţiile amoroase între colegii de birou au un impact pozitiv asupra rentabilităţii companiei.

Studiul respectiv a scos la iveală faptul că 65% dintre femeile implicate în legături amoroase la locul de muncă au devenit mai productive, muncind ore suplimentare la birou şi, mai mult, luându-şi de lucru acasă, pentru a păstra în acest fel o relaţie cât mai strânsă cu partenerul, în acelaşi timp coleg de serviciu.

Potrivit aceleiaşi cercetări, una din şapte persoane a declarat că a refuzat să-şi schimbe locul de muncă, deşi i s-au oferit condiţii mai bune, doar pentru a rămâne alături de persoana iubită.

Mai mult de 50% dintre respondenţi au mărturisit că au avut o relaţie amoroasă cu un coleg de birou aflat pe o poziţie ierarhică superioară, 20% au flirtat cu colegi de pe acelaşi nivel ierarhic şi numai 15% cu un subaltern.

Tags: flirt  birou  colegi  
4311 vizite
Distribuie pe