Relaxant, modern, elegant şi funcţional sunt atributele pe care trebuie să le aibă orice spaţiu de lucru amenajat la domiciliu. Acesta trebuie să iasă din tiparul scorţos al birourilor din clădirile cu geamuri de sticlă, să fie un spaţiu prietenos şi prielnic pentru muncă.
Īmbinaţi culorile clasice cu mobilierul modern, vă sfătuiesc arhitecţii. Un perete vopsit īn verde, pe care să fie agăţate cāteva rafturi albe sau de culoarea lemnului, cu linii drepte, este deosebit de util. Sunt suficiente două rafturi şi un birou de 1,5 metri pentru a amenaja un spaţiu funcţional. Montaţi două lămpi īn perete, care vă vor oferi lumina direct asupra muncii, dar mai eliberaţi şi din spaţiul de pe birou.
Pe rafturi puteţi pune mape cu documente sau cărţi de specialitate, grafice, īn funcţie de natura muncii. Rezervaţi o margine de raft pentru un ghiveci cu flori, care va oferi o notă īn plus de relaxare. Īntre raft şi birou puteţi improviza un mic afişier, pe care să ţineţi bileţele cu cele mai importante lucruri de făcut, un calendar sau chiar o poză cu copilul sau īntreaga familie. Biroul propriu-zis poate fi folosit pentru laptop, imprimantă, un suport pentru pixuri, creioane, foarfece şi riglă, precum şi pentru două-trei tăviţe supraetajate, cu diferite documente. Īntr-un colţ puteţi ţine telefonul sau faxul, dacă este cazul.
Nu īncărcaţi inutil biroul, deoarece vă poate crea o stare de agitaţie. Ţineţi numai lucrurile şi obiectele necesare muncii dumneavoastră şi profitaţi de lumina zilei atunci cānd lucraţi. Ideal ar fi să puteţi amenaja acest birou pe un perete lāngă fereastră, sau īntr-un loc unde pătrunde lumina zilei.