Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica răspunde
Florin Răchitan  - Joi, 21 Martie 2013

La scurt timp după conferinţa de presă în care s-a simţit atacat de şeful său direct în ierarhia partidului, primarul Dorel Coica a convocat şi el o conferinţă de presă cu scopul de a clarifica aspectele semnalate de senatorul Valer Marian.

 

Astfel, în ceea ce priveşte plicul trimis de SPAS la adresa senatorului, edilul-şef a recunoscut că e o greşeală de adresabilitate, în condiţiile în care lista cu beneficiarii ajutoarelor de la UE a fost alcătuită de Consiliul Judeţean şi transmisă apoi funcţionarilor de la SPAS, însă în afară de această gafă, nici auditul intern şi nici alte organe de control nu au găsit nimic în neregulă la acest serviciu.

 

Totodată, primarul l-a invitat pe senator să depună plângere penală dacă are informaţii concrete despre eventuale ilegalităţi care se petrec la SPAS sau la orice altă instituţie subordonată Primăriei.

 

În legătură cu situaţia de la Apaserv, Dorel Coica a anunţat că a cerut el însuşi de la noul director Dan Stegerean o analiză a activităţii şi a modului de facturare a serviciilor către populaţie, însă nu este dispus să-l demită pe baza unor „cereri prin presă”.

 

De asemenea, i-a atras atenţia lui Valer Marian că directorul DITL, Iosif Drimuş, este funcţionar public şi, prin urmare, nu poate fi schimbat pur şi simplu la ordinul unui senator.

 

„Îl rog, totuşi, pe domnul senator să-mi comunice oficial acuzaţiile sale împotriva directorului Drimuş sau să facă plângere penală şi, dacă în urma cercetărilor, se va dovedi că acesta se face vinovat de vreo ilegalitate, îl asigur pe domnul senator că Drimuş nici nu va mai lucra în instituţia respectivă” – a completat Dorel Coica.

 

În ceea ce priveşte sondajul de opinie pe care senatorul Valer Marian a anunţat că-l va da publicităţii săptămâna viitoare, Dorel Coica a declarat, ironic, că nu-şi face iluzii şi că e conştient că din cei doi primari PSD care apar în sondaj, cel din Negreşti-Oaş va ieşi pe primul loc, în timp ce edilul-şef al Sătmarului va fi pe locul… 3.

1685 vizite
Distribuie pe