Locale Altele
Marti, 23 Iulie 2024
Marti, 23 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Valer Marian e senator; Erdei, Varga, Buda, Ciocan şi Holdiş - deputaţi
Florin Răchitan  - Marti, 2 Decembrie 2008

Biroul Electoral Judeţean a confirmat oficial numele parlamentarilor care vor reprezenta judeţul Satu Mare în următorul mandat.

După ce UDMR-istul Tiberiu Gunthner şi-a asigurat încă de duminică postul de senator, obţinând aproape 52% din voturile alegătorilor din Colegiul nr.2, la fel ca şi colegul său de partid, Erdei D. Istvan, care a devenit deputat, primul post de parlamentar validat de Biroul Electoral Judeţean în urma redistribuirii voturilor îi revine PSD-istului Valer Marian, care a candidat pentru Senat în Colegiul nr.1. Cu toate că a primit voturi mai puţine faţă de contracandidatul său, Petre Mureşan PDL , iar partidul pe care-l reprezintă a avut un rezultat mai slab în judeţ decât PDL, la redistribuire s-a luat în calcul şi rezultatul obţinut de PSD la nivel naţional.

 

Valer Marian este jurist de profesie şi director al cotidianului local Gazeta de Nord-Vest. A fost pentru perioade scurte prefect al judeţului şi şef de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean. La alegerile locale din vară a candidat pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, fiind susţinut atunci de şapte partide şi organizaţii româneşti, dar a fost învins de candidatul UDMR Csehi Arpad.

 

Ceilalţi parlamentari validaţi de BEJ sunt Gheorghe Ciocan – PSD+PC, Ioan Holdiş – PDL, Varga Attila – UDMR şi Viorel Buda – PNL, fiecare dintre aceştia obţinând câte un loc în Camera Deputaţilor.

 

Tags: valer marian  senator  validat  redistribuire  deputati  
11463 vizite
Distribuie pe