Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aleşii USL Satu Mare propun excluderea senatorului Valer Marian
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Mai 2013

Conducerea judeţeană a Uniunii Social-Liberale a convocat miercuri o conferinţă de presă mai puţin obişnuită, la care au participat majoritatea aleşilor locali ai principalelor partide care alcătuiesc uniunea, adică primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi directori ai unor instituţii deconcentrate.
 

 

A fost, practic, o şedinţă a liderilor PNL şi PSD, care, după cum au anunţat chiar ei, nu se dorea a fi una statutară, dar scopul ei a fost transmiterea unui mesaj clar către conducerea naţională a USL privind propunerea de excludere a senatorului Valer Marian din această formaţiune politică.

 

De la prezidiu au luat cuvântul, pe rând, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, deputaţii Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric, precum şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, acesta reprezentându-l, de fapt, pe primarul Dorel Coica, plecat din localitate, toţi aceştia având funcţii de conducere în organizaţiile locale şi judeţene ale PSD şi PNL.

 

În discursurile lor, ei au reluat unele teme cunoscute deja din conflictul pe care-l au cu senatorul renegat, respectiv faptul că acesta nu mai reprezintă USL, doar strică imaginea ei, iar din această cauză organizaţia judeţeană din Satu Mare nu este privită cu ochi buni, iar şefii judeţului nu mai primesc nici un fel de sprijin de la conducătorii ţării atâta vreme cât nu rezolvă această problemă domestică.

 

Au amintit şi de incidentele de la Sâmbra Oillor, unde, deşi USL avea ridicat un cort propriu, din cauza prezenţei senatorului Valer Marian în zonă, mulţi dintre membrii acestei formaţiuni politice au preferat să se împrăştie pe la alte corturi, ceea ce n-a făcut bine deloc imaginii de unitate pe care doreşte s-o promoveze USL la nivelul judeţului Satu Mare.
 

 

De-altfel, toţi cei care au luat cuvântul au insistat pe necesitatea păstrării unităţii Uniunii Social-Liberale în judeţul Satu Mare, indiferent de frământările politice de la nivel naţional, acesta fiind, se pare, şi sfatul premierului Victor Ponta şi al prim-vicepremierului Liviu Dragnea, care are şi funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, pentru „a nu ne bate joc de electoratul românesc sătmărean” şi pentru a-şi păstra şansele intacte la alegerile locale şi parlamentare de peste trei ani.

 

După cum era de aşteptat, cel mai vehement vorbitor a fost Mircea Govor, care şi-a recunoscut vina de a-l fi susţinut pe fostul său asociat şi prieten, Valer Marian, în ascensiunea sa politică, însă acum a militat pentru îndepărta „mărul putred din mijlocul nostru”, deoarece, în caz contrar „ne va contamina pe toţi”.
 

 

El a dat asigurări, de asemenea, colegilor săi de partid că „dacă ne lepădăm de Satana”, relaţia cu conducerea naţională a USL şi a ţării se va schimba semnificativ, iar judeţul Satu Mare va beneficia de atenţia cuvenită din partea şefilor mari.

 

După aproape o oră de discuţii, cei de la prezidiu au supus aprobării participanţilor o propunere de excludere din USL a senatorului Valer Marian, pe care cei din sală au votat-o aproape în unanimitate, cu două abţineri şi nici un vot împotrivă. Se pare că acest mesaj va fi transmis conducerii centrale USL, pentru a clarifica atitudinea membrilor sătmăreni faţă de senatorul Valer Marian, chiar dacă toată lumea e conştientă că excluderea efectivă a acestuia din PSD se poate face numai urmând anumite proceduri ce ţin de regulamentul intern al partidului.

 

După acest moment, delegaţiile celor două partide s-au separat şi şi-au continuat şedinţele proprii în săli diferite, de data aceasta în absenţa presei, nu înainte de a lua cuvântul, printre alţii, şi primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, cea care a fost aplaudată pentru cel mai echilibrat discurs, în care a cerut respectarea regulamentelor de partid, luarea deciziilor privind membrii partidului în şedinţe statutare şi, dacă e cazul, sesizarea organelor abilitate pentru cercetarea oricăror abuzuri şi nu perpetuarea conflictelor prin campanii de presă.

1683 vizite
Distribuie pe