Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Ovidiu Silaghi, reconfirmat președinte al PNL Satu Mare
Florin Răchitan  - Sambata, 21 Septembrie 2013

Într-o perioadă destul de bulversantă pentru el din cauza acuzațiilor DNA, dar și a mutării din Parlamentul de la București în Parlamentul European de la Bruxelles, Ovidiu Silaghi a fost reales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al Organizației Județene Satu Mare a Partidului Național Liberal.


 

La conferința de alegeri, ce a avut loc sâmbătă la Filarmonica „Dinu Lipatti”, au participat ca invitați de onoare vicepreședintele PNL la nivel național, Mircea Diaconu, și secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, precum și liderii organizațiilor județene din Sălaj și Maramureș.
În prima parte a conferinței au fost invitați să ia cuvântul reprezentanții partidelor aliate, dar și ai celor din Opoziție, cu excepția PD-L, iar discursurile acestora au fost pe alocuri savuroase, cu ironii fine și săgeți aruncate unii altora, însă în limitele respectului reciproc, într-o atmosferă destinsă și chiar veselă.


 

“Ciuca bătăilor” a fost președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, pe care l-au necăjit prietenește mai ales PSD-iștii Mircea Govor și Dorel Coica, făcând mișto de șansele partidului pe care-l reprezintă de a reveni la conducerea municipiului și județului Satu Mare după alegerile din 2016, însă cu toții au fost de acord că acest scenariu ar putea fi cât se poate de real dacă USL se sparge. Tocmai de aceea, Mircea Govor a insistat pe ideea de a rămâne în aceeași formulă la nivel județean, indiferent de turbulențele politice de la nivel național.


 

Senatorul Pataki Csaba n-a rămas dator cu replicile savuroase, el atenționându-și adversarii politici că „UDMR nu vrea să devină un fel de Traian Băsescu la Satu Mare, ca să mențineți unitatea USL-ului cu orice preţ. Aşa că vă rog să pregătiţi alte sloganuri pentru 2016, deoarece noi nu vrem să fim inamicul care să vă ţină împreună. Dacă vreţi să vă despărţiţi, noi nu avem nimic împotrivă” - a spus Pataki, stârnind hohote de râs în sală.


 


El i-a tachinat puțin și pe liberali, recunoscând că știe ce simt ei în acest moment. „Probabil că la nivel naţional PNL simte acelaşi lucru pe care l-am simţit şi noi pe vremea când eram în coaliție cu PDL-ul, adică sunteţi la guvernare, dar nu la putere” - a încheiat senatorul UDMR-ist, nu înainte de a-i asigura pe USL-iști că, în ciuda împrejurărilor politice de acum, rămân parteneri corecți în sprijinirea unor proiecte importante pentru județ, precum finalizarea drumului Satu Mare – Apa sau realizarea drumului expres Satu Mare – Nyiregyhaza, exprimându-și speranța că acestea sunt prioritățile actualei conduceri a județului și nu sloganele electorale.


 

A urmat apoi discursul secretarului general Eduard Helvig, care a vorbit despre obiectivele PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor, la care ar trebui să obțină 25% din voturi la nivel național. El și-a exprimat și convingerea că liderul lor, Crin Antonescu, va fi primul președinte liberal al României în 2014, chiar dacă va avea vreun contracandidat din cadrul USL.


 

După momentul discursurilor, au urmat dezbaterile punctelor de pe ordinea de zi a conferinței, apoi alegerile propriu-zise, în urma cărora unicul candidat Ovidiu Silaghi a obținut 352 de voturi din tot atâtea voturi valide.
 

 

De asemenea, vor ocupa funcții de vicepreședinți ai Organizației Județene a PNL Adrian Ștef, Virgil Enătescu, Ovidiu Duma, Radu Roman, Mircea Pal, Adrian Albu, Florinel Andreica, Pinter Jozsef și Ioan Rus.


1188 vizite
Distribuie pe